Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
598 vizualizari
Probabil ca multi dintre noi suferim de anxietate. Eu da. Am avut simptome de tulburare obsesiv-compulsiva de care am cam scapat, si de cand ma stiu am anxietate generalizata, care se zice ca a provocat-o pe prima, apoi agorafobia. (conform DSM-4, fosta biblie a psihiatriei).

De mers la psihiatru nu merg, pentru ca desi voi fi medic, nu prea am incredere in institutie, iar medici psihiatrii in care sa am incredere nu cunosc personal.

Stiti. deci, metode pe care le aplica psihiatrii pentru destresarea pacientilor, pe care sa le putem folosi acasa?
Junior (994 puncte) in categoria Psihologie - Filozofie
1 0
Psihiatrii "lucreaza" de obicei cu medicatie...
Sigur nu va referiti la psihologi?
In cazul astora din urma, ei acrediteaza, ca prima incercare, dialogul despre problema...
0 0
Se pare că de fapt stresul în sine nu e nociv, nu are efecte negative asupra calității vieții. Nocivă este impresia noastră că stresul ne face rău. Există oameni care au o atitudine pozitivă față de stres și care astfel nu suferă deloc din cauza lui. Dimpotrivă, stresul poate fi benefic. Puteți deveni și dumneavoastră unul din acei oameni. Pentru asta, nu de stres trebuie să vă eliberați, ci de atitudinea negativă față de el.

http://www.ted.com/talks/kelly_mcgonigal_how_to_make_stress_your_friend.html

2 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri

Razvan, privind tratamentul "stress-ului" (pun in ghilimele pentru ca nu stiu daca problema este cauzata exclusiv de stress - de multe ori folosim cuvantul la modul generic), exista 3 metode cu efect detensionant garantat (testate personal smiley):

 

1. Efortul fizic intens (sporturi colective sau solitare, cel mai simplu ar fi un jogging intens);

2. Asculta muzica ce-ti place (mai indicate sunt stiluri rock), eventual la volum mai ridicat.

3. Timp petrecut cu prietenii in activitati antrenante (munca voluntara, mers pe munte, sport, o petrecere, etc).

 

Ce altceva mai ajuta:

- o filozofie naturalista, adica intelegerea locului nostru ca fiinte trecatoare (dar ganditoare) in ansamblul universal; In context, citez un prieten foarte optimist si cu mult succes social: "- Viata nu este decat o succesiune de probleme de rezolvat !" - adica e firesc sa ne ciocnim permanent de acestea, necazuri vin si trec.

- o comparatie motivanta cu cazuri ale unor persoane aflate in situatii mult mai rele decat a ta (in apropiere sau in lumea larga) - omul lupta pentru viata (mai bune) pe toate meridianele;

- dedicatie pentru un scop in slujba semenilor (gen munca voluntara, un proiect social, stiintific, artistic, etc) - pentru minimalizarea propriei probleme.

 

Abia in cele din urma as apela la tratament psihiatric. In principiu, eu am incredere in medici, dar ca sa gasesti unul bun nu e usor. As prefera generatia pe la 40 de ani, cei mai tineri se presupune ca nu au experienta suficienta, cei mai in varsta se presupune ca nu mai sunt la curent cu toate noutatile.

 

Toate cele bune !

Senior (8.7k puncte)
0 0
imi plac in special punctul 1 si 2. Probabil de aceea nu am avut nicio data probleme de genul asta.
0 0
offtopic:
The1russ, vis-a-vis de ce povesteai despre tine la disputata intrebare a cascadorului privind apostazia (unde e, a ascuns-o ?) am aici ocazia sa te felicit pentru consecventa, eu n-am nicio cunostinta care sa nu se fi casatorit religios (prima data, cel putin :) ). Eu insumi "am pacatuit" ipocrit, am respectat ritualul de dragul traditiei si al presiunilor sociale :) !

Dar sunt curios ce-ai fi facut daca soata ta ar fi insistat sa va casatoriti si religios ? Eu as fi cedat ... :)
0 0
@Truth, imi pregatisem terenul cu ceva timnp inainte pentru a putea da inapoi daca ar fi fost cazul. Totusi, sa fi ajuns in situatia aceea...sincer nu stiu ce as fi facut. Ironia taraseniei este ca  fiul meu s-a nascut cu ceva probleme de sanatate si iti imaginezi toate babele, toti mosnegii si toti incuiatii habotnici la barfa...cu "motiv" domnule, nu alta, :) Nu mai am dos, atata m-au mancat de el.
0 plusuri 0 minusuri
În speranţa că-mi vezi şi-mi vei şi citi comentariul de pe Facebook îţi doresc numai bine, Răzvane! Şi fruntea sus, toate trec! :)
Novice (158 puncte)
...