Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
534 vizualizari
Experimentat (3.5k puncte) in categoria Fizica
0 0
Sal-Nu exista nici o dovada stiintifica certa daca la asta te referi.Sunt doar teorii.Nici despre Teoria M nu avem deocamdata vreo dovada certa.
0 0
Dovada stiintifica mai e mult pana sa ne-o dea cineva dar precum multe lucruri exista si au existat foarte bine pana sa le descopere "oficial" cineva sunt sigur ca si noi existam in mai multe universuri in acelasi timp intr-o infinitate de posibilitati.

3 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri

O intrebare similara, fara raspuns castigator ales de cel care a pus intrebarea, a fost formulata aici.

(25 puncte)
0 plusuri 0 minusuri
Nu, nu exista nicio dovada stiintifica privind existenta universurilor paralele. Suntem inca departe de lamurirea mecanismelor de functionare ale universului nostru. Ca speculatie, teoria Universurilor paralele este una frumoasa, dar atat. Cel putin deocamdata.
Senior (11.9k puncte)
Pe ce se bazeaza teoria universurilor paralele cand afirma existenta lor?
1 plus 0 minusuri
Stiinta e limitata de descoperire iar descoperirile sunt limitate de mintea care inceaca sa le faca astfel in infinitatea posibilitatilor stiinta nu o sa te duca prea departe.
Junior (1.3k puncte)
0 0
Pe Discovery Science am vazut urmatoarea informatie: acceleratorul de particule de la Geneva poate produce prin ciocnirea a doua fascicole de protoni temperaturi de pana la 10^19 °K, suficient pentru testarea teoriilor curente ale fizicii (Modelul Standard). Pentru testarea si implicit aducerea de probe in sprijinul teoriei care prevede existenta dimensiunilor si universurilor multiple (M) ar fi nevoie de un accelerator care sa poata crea temperaturi de 10^28 °K a carui dimensiune s-ar extinde de la Pamant pana la cea mai apropiata stea (Proxima Centauri). Daca am reprodus corect ceea ce au spus cei de la Ds, inseamna ca dovezile care sa confirme/infirme existenta unui "multivers" se vor lasa ceva vreme asteptate.
0 0
Si asta nu inseamna ca el nu exista, daca nu a fost dovedit inca, asta e si limitarea de care vorbesc...
Aparent pana nu ne spune Dicovery Science ce e nou noi traim in ce ne-a zis pana acum stiinta limitati de propriile noastre minti.
Te-as sfatui sa incerci sa inveti mai mult din expereienta intrucat nu tot ce se da la televizor e adevarat, ramane la latitudinea fiecaruia sa realizeze asta.
0 0
@Iahim, nu o spunea Ds ci un cercetator (Michio Kaku - parca). Si avand in vedere respectul de care se bucura acesta in comunitatea stiintifica, tind sa-l mai si cred ocazional... Asta presupun ca nu ma califica drept un amator de senzational cu Dan Diaconescu, nu?
...