Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
919 vizualizari
Experimentat (3.6k puncte) in categoria Medicina - Sanatate
1 0
Nu știu să răspund la întrebare, adică aș putea răspunde numai dacă aș reproduce ce am găsit pe internet. Dar poate vă ajută informația că țiuitul urechilor se numește „tinnitus”. Știind denumirea puteți găsi o mulțime de informații.

Ca exemplu pot să vă spun o chestie personală. S-a întîmplat să fiu foarte aproape de calculator de două ori cînd mi-au țiuit urechile --- o dată cea dreaptă și o dată cea stîngă --- și astfel am putut să pornesc imediat un program (GoldWave) cu care puteam genera sunete de ce frecvențe voiam eu, în scurtul timp cît încă mai auzeam țiuitul. Astfel, prin comparație și ajustări, am aflat că urechea dreaptă mi-a țiuit la 3250 Hz, iar cea stîngă la 3470 Hz (ambele sinusoidale, erori de cel mult ±50 Hz). Încă nu știu dacă sînt mereu aceleași frecvențe; deocamdată mi le-am notat pe astea și urmează să aflu cîte ceva despre distribuție după ce îmi mai țiuie urechile de cîteva ori. Dar asta se întîmplă foarte rar, probabil de cîteva ori pe an.
0 0
Ok, nici nu m-asteptam sa raspunda cineva. Intrebasem recent un tanar medic ORL-ist si mi-a spus ca inca nu s-a descoperit motivul pentru care tiuie urechile. :)
0 0
Din ce am găsit eu pe internet ar reieși că întotdeauna de vină este o stare anormală: fie un proces de pierdere a auzului, fie expunerea urechii la niveluri mari de zgomot, fie anumite medicamente etc. Dar impresia mea e că urechile mai țiuie pur și simplu, fără să fii bolnav și fără să fi cauzat țiuitul cu ceva extern.

Un început de explicație (găsit tot undeva pe internet) este că celulele care receptează sunetul funcționează ca niște rezonatori cu amplificare, aflați la limita autooscilației, pentru a asigura sensibilitatea extraordinară pe care o are urechea umană. Atunci ar fi posibil ca, prin foarte mici dezechilibre chimice, unele celule receptoare să treacă în regim autooscilant, producînd astfel senzația unui sunet de frecvența la care e sensibilă celula în cauză.

Nu sînt nicicum de specialitate și nu-mi dau seama dacă explicația asta seamănă cît de cît cu realitatea, dar ca principiu pare rezonabilă.
0 0
Am mai auzit pe la școală ceva despre un defect în irigarea coresp. a melcului sau a zonei centrale din cortex a centrului auzului, care ar provoca o falsă senzație de auz, fără altă explicație fizică, din ce înțeleg eu. Scuze pentru lipsa de info. profesional.
0 0
un răspuns mai mult decăt competent se poate citi intrând pe google cu un simplu acufene,şi găsiţi un răspun profesional al dr.A.Folescu,evidentiind cauze comlexe,de la tulburări de auz,pînă la cauze sexulale.Succes
0 2
iti sugerez sa iei niste http://ameplant.ro/produs.php?id=457&denumire=Ginkgo_Biloba_80mg_30cps_1+1, sa faci o cura de 3 luni si ai sa vezi ca tiuitul o sa dispara complet!

1 Raspuns

0 plusuri 0 minusuri
Sufăr de mult.cca 50 de ani.Stiu că medicii numesc asta -ACUFENE-.cAUZA NECUNOSCUTĂ..In glumă am primit asigurarea că nu se moare din asta,ce este sigur este că se moare cu asta.Oricum ctredeţi-mă este f.supărător. ...
Novice (105 puncte)
...