Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 1 minus
395 vizualizari
Experimentat (3.3k puncte) in categoria Terra-Univers

4 Raspunsuri

1 plus 1 minus
Salut.

In primul rind miezul intern al pamintului nu este solid ci lichid(Fier si nichel in stare lichida).

Cimpul magnetic al Terrei este produs ca urmare a miscarii electronilor din atomii de fier si nichel fierbinte din nucleul pamintului.Miscarea particulelor incarcate in interiorul planetei creeaza campul magnetic, care nu este intotdeauna stabil, directia si natura curgerii se schimba, cauzand inversarea polilor.PA
Junior (435 puncte)
0 0
Imi pare rau, dar sa stii ca e S O L I D.
2 plusuri 1 minus

TheBest, miezul Pamantului nu este nici lichid, nici solid, ci o combinatie. Miezul Pamantului are un miez interior, care este solid si are vreo 5-6 mii de kilometri si miezul extern, de 3-5 mii kilometri.

Se considera ca polii magnetici sunt generati ca urmare a miscarii de dinam a acestui miez al Pamantului, luat ca un tot.

De ce miscarea acestui miez nu este in jurul axei de rotatie a plantei nu mi-este clar, asa cum a rezultat si din intrebarea pusa aici - De ce nu sunt aliniate nordul geografic si nordul magnetic? Au fost vreodata?

Senior (11.9k puncte)
0 plusuri 1 minus
Sal Quark:Posibil cum spui tu sa fie o combinatie intre solid si lichid dar nicidecum solid cum spune nelu.
Junior (435 puncte)
0 plusuri 1 minus
Daca un lucru e verde, un baiat spune ca e rosu, iar TheBest spune ca este negru, nu inseamna ca TheBest a avut dreptate doar pentru ca baiatul respetiv nu a nimerit culoarea... Asa e si cu miezul Pamantului.
Senior (11.9k puncte)
...