Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 3 minusuri
1.4k vizualizari
Junior (1.4k puncte) in categoria Corpul uman
0 0
creierul...

3 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Ca si organ, creierul consuma cea mai mare energie comparativ cu restul, exceptand poate conditii specifice.

Ca si sistem, procesul de mentinere al temperaturii corporale este de departe cel mai mare consumator de energie, ajungand in anumite situatii pana la 80%.
Experimentat (2.6k puncte)
0 0
Evident, creierul. Like!
5 plusuri 0 minusuri
Prostia. Pe bune. Omul ar putea face multă economie de energie (de toate felurile) dacă ar drămui-o cu chibzuință și dacă și-ar organiza viața mai bine. Facem foarte multă risipă.
Expert (12.9k puncte)
0 0
pfuuu...ce raspus ai ales....)))ok....atunci te intreb personal ca intre colegi domnule adyjapan...Tu pe unde risipesti energia?
0 0
Cred ca eu stiu unde isi risipeste AdyJapan energia?
In calitatea raspunsurilor pe care le da pe acest forum,eu cel putin am mai invatat din raspunsurile sale.
0 0
a zis cineva ca nu invatam,ca doar nu traim din amintiri,...vad ca nimeni nu poate sa,mi raspunda la o intrebare atat de simpla....nu stii.. nu raspunzi,asta macar in limita bunului simt...respect raspunsul corect si nu facem nicio intrecere aici ,,cred,,?,doar dezbatem niste idei ...deci?...ce atata brabureala si caz ....d,asta noi romanii nu trecem pragul maturitatii,..si mai avem pretentii de la copii nostrii ....pe bune acum...))
0 0
exemplu...adrian isi consuma energia printr,un singur generator de impulsuri(ca sunt doua)...ce mare filozofie era ..sa raspunzi cu bun simt..s.a.m.d...cu respect....haideti sa nu mai facem pe doctorii cu laptopul deschis pe birou sau stiu eu unde )))
0 0
Răspunsul nu l-am ales, pentru că n-aveam o listă de răspunsuri posibile. L-am dat.

Colegi de ce? Pînă acum nu am constatat că gîndim la fel în vreo privință.

Fac și eu risipă de energie, ca mai toată lumea, deși încerc să nu fac. Iar în cazul meu primele cauze ale risipei sînt faptul că nu știu întotdeauna consecințele acțiunilor mele (deci nu pot să iau decizii în deplină cunoștință de cauză) și faptul că nu am acces la informații despre ce fac alții, de exemplu despre cum sînt produse lucrurile pe care le cumpăr, le folosesc etc. Aș vrea de exemplu să știu dintre fructele pe care le cumpăr la care s-au consumat mai multă motorină, mai multă electricitate, mai multe chimicale etc., dar nu am astfel de informații.

Văd însă alții care fac o risipă enormă: dau drumul la aerul condiționat în mașină deși dacă ar deschide geamurile ar fi suficient de răcoare, văd cum aruncă alimente doar pentru că a expirat termenul de garanție de pe ambalaj, văd cum spală rufe cu apă caldă cînd spălatul cu apă rece are același rezultat și așa mai departe.

Dacă totuși ați vrut să întrebați altceva, atunci folosiți-vă competent darul vorbirii și exprimați-vă cu precizie, ca să se înțeleagă exact ce doriți. Altfel produceți risipă de răspunsuri, deci și de energie.
0 0
hmm, asta cu aruncatul alimentelor a caror termen a expirat nu am inteles-o. Tocmai am gasit in frigider o caserola cu fructe de mare marinate, vidata care a expirat de vreo 10 zile. Si chiar nu stiu ce sa fac. Imi plac la nebunie si nu m-as indura sa o arunc dar nici sa o desfac sa o mananc sa fac vreo toxiinfectie alimentara.
0 0
La multe alimente ajunge să te uiți la ele, să le miroși sau să le guști ca să afli dacă mai sînt bune. Dar unii le aruncă și dacă nu sînt stricate.

Apropo de alimente și de gunoi, societățile cele mai „civilizate” sînt de fapt cele care fac cea mai mare risipă. Țăranul reciclează mult mai bine lucrurile: mămăliga veche o dă la animale, la ambalaje de unică folosință recurge în mai mică măsură decît orășenii, veceul din grădină e mult mai ecologic, încălzirea cu lemne și ea, programul lui de activitate se potrivește mai bine cu perioada de lumină a zilei etc. Nu zic să ne întoarcem cu toții la 1900 toamna, dar în prezent facem mult prea multă risipă și trebuie să găsim un compromis mai bun între confort și economie.
0 0
Risipa este strâns legată de eficienţă şi de nevoi. Atâta vreme cât nevoile noastre nu le satisfacem eficient, cât unele nevoi sunt induse incorect şi artificial, nu sunt şanse să devenim mai eco!

Cu buda din fundul curţii de exemplu, nu sunt de acord pentru că e un focar de infecţie atât pentru oameni cât şi pentru animale sau chiar şi plante. O fi eco, dar în cazul ăsta, există soluţii mai bune, cum ar fi canalizarea, colectarea şi tratarea lor în regim cât mai eco (degradarea lor are foarte multe efecte ce se pot exploata în regim eco), în spaţii şi medii amenajate. Că nu se întâmplă aşa e altă discuţie. Hai să fie o fosă septică măcar, iar de acolo dejecţiile pot fi luate şi duspe spre o reciclare şi reintroducere în mediu, mult mai eco.
0 0
Nu mă pricep la veceuri, dar am impresia că cel mai ecologic posibil este ca degradarea materiilor să se producă local, fără transportul și aglomerarea lor în altă parte și fără a folosi chimicale. Milioane de ani toate speciile de animale așa au procedat și n-a fost chiar rău. E drept, cel mai ecologic nu înseamnă neapărat și cel mai igienic, dar compromisul optim sigur nu e cel care se face acum, cînd se risipesc cantități imense de apă, cînd canalizările sînt ele însele focare de infecție, cînd tratarea se face cu tot felul de chimicale etc.
0 0
Ce subiect aromat ne-am găsit!.. :)).. Oricum, voiam să spun doar că veceul ăsta nu e deloc o chestiune naturală, dacă e să fie natural atunci ar trebui să ne împrăştiem pe aiurea excrementele, iar asta nu se poate.. sper că eşti de acord! Deci aşa da, s-ar degrada în timp şi totul e ok. Dar NU e aşa, e o groapă unde chiar ce zici tu că nu e ok, tocmai se întâmplă, adică se aglomerează, iar necazul apare când scurgerile ajung în pânza freatică sau se scurg spre alte zone unde n-ar trebui (râuri, pâraie etc). O fosă septică nu permite asemenea infiltraţii, iar dacă tot se aglomerează, măcar să fie făcute în zone amenajate şi cât de cât sub control.
Sunt de acord legat de chimicale, însă eu mă refeream la o exploatare a acestora (obţinere de gaze inflamabile utile, sau chiar într-o formă de îngrăşământ pentru soluri) iar ce rămâne să fie eventual tratate chimic, dacă e nevoie.
1 plus 0 minusuri

Era vorba totuşi de consumul de energie şi nu de risipă, dar asta nu înseamnă că nu mi-a plăcut răspunsul lui AdiJapan.. :)

Eu cred că muschii sunt cei care consumă în medie cea mai multă calorie, o fac şi când sunt în repaus (1kg de muschi arde 70 de kcal/zi), dar mai ales când sunt utilizaţi din plin (depinde şi ce facem). Însă concurenţa e mare cu creierul, care este şi el cel mai mare energofag instantaneu pe periodele de utilizare "în plin", vedem cu toţii ce înseamnă o zi cu consum nervos intens, suntem praf.  Problema este că acest creier nu-l folosim foarte tare în regim intens, deşi în somn se ard chiar multe, dar cine o face de obicei, trebuie să aibă grijă să se alimenteze cu glucoză, altfel riscă să pice jos. Ideea este să existe aceste consumuri, adică să folosim aceste sisteme cu care ne-am născut, pentru că altfel riscă să se atrofieze, să se slbească, chiar să se îmbolnăvească şi noi împreună cu ele.

 

Experimentat (3.1k puncte)
...