Pentru a putea publica, trebuie să vă înregistraţi.
Contul se valideaza de admin in cel mult 24 de ore.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.4k comentarii

2.4k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
2.2k vizualizari
Un crocodil din indepartatul Nil a prins la un moment dat copil.  Mama copilului, aflata in preajma, il roaga pe crocodil sa-i dea copilul inapoi nevatamat.

Crododilul, un ganditor profund, ii spune: "Trebuie sa ghicesti ce am de gand sa fac cu copilul: sa-l mananc ori sa ti-l returnez. Daca vei ghici, ti-l voi da inapoi nevatamat. Daca nu vei ghici, atunci il voi manca".

Ce va trebui sa spuna mama pentru a-si salva copilul?
Senior (11.9k puncte) in categoria Psihologie - Filozofie
editat de

3 Raspunsuri

4 plusuri 1 minus
 
Cel mai bun raspuns
Sunt 2-ua lucruri pe care crocodilul trebuie sa le respecte : ¤ Sa inapoieze copilul in caz ca mama ghiceste. ¤Sa nu-si schimbe gandul contrar raspunsului.....(sa-si respecte gandul) Daca mama ii spune : "Il vei manca", atunci crocodilul trebuie sa inapoieze copilul, tinand cont de neincalcarea gandului si a promisiunii..... astfel : Caz 1 ¤ Daca si-a pus in gand sa-l manance trebuie sa-l inapoieze conform raspunsului mamei care a ghicit. ("Il vei manca") Caz 2 ¤ Daca si-a pus in gand sa-l inapoieze, atunci, chiar daca mama nu a ghicit, crocodilul nu-si poate incalca gandul din ipoteza. (regula respectarii deciziei deja luate).
Experimentat (1.7k puncte)
selectat de
0 0
Bravo, Iosife! Stai bine la logica... ;) Daca spune IL VEI MANCA, inseamna ca a ghicit, deci crocodilul nu mai are nici o justificare sa il manance... :)
0 0
Daca mama zice "Il vei manaca.", iar crocodilul se gandea sa il manence ea a raspuns corect dar tot o data a raspuns si gresit pentru ca ii spune crocodilului ce sa faca cu baiatul.
3 plusuri 0 minusuri
Pai probabil orice ar zice, copilul nu ar avea scapare, pentru ca crocodilul poate sa isi ajusteze raspunsul in functie de cel al mamei: daca mama spune ca o sa-l manance, atunci crocodilul o sa spuna ca avea de gand sa il returneze, si invers... parerea mea :)
Experimentat (3.5k puncte)
4 plusuri 0 minusuri
Va trebuii sa spuna ca are de gind sa-l manince pe copil. Astfel crocodilul nu va putea sa-l manince, pentru ca in acest caz, mama copilului a ghicit...
Experimentat (3.3k puncte)
0 0
Mama nu trebuie să spună nimic, deoarece crocodilii nu vorbersc.
Altfel, dacă ar ajunge la o înţelegere cu crocodilul, mai întâi trebuie să-l pună pe crocodil să îşi noteze răspunsul, apoi mama să îl ghicească.
Sau, să aruncăm un răspuns la fel cum a fost aruncată întrebarea... mama trebuie să spună: "Să îl mănânci." Deoarece crocodinii nu vânează copii de oamneni doar pentru a ţine mamele în suspans ;)
0 0
Just kidding, right? :D
...