Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
365 vizualizari

Cred că e vorba de o adevărată operă de artă în materie de tehnologie acest robot, de vreme ce funcţionează pe Marte, în condiţii mult diferite de cele de pe Pământ.

Ştie cineva cam care ar fi aceste condiţii de mediu şi despre cum funcţionează aparatura electronică în aceste condiţii?

Senior (11.9k puncte) in categoria Tehnologie

1 Raspuns

4 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Salut Quark

Conditiile de mediu in care opereaza Curiosity sunt destul de vitrege fata de Terra.Temperatura medie este de -60grade C insa poate varia de la -125grade C in apropierea polilor pina la 20grade C in apropierea ecuatorului.Presiunea atm este de 7 milibari(Terra 1000milibari) .In timpul iernii martiene dioxidul de carbon ingheata si cade sub forma de zapada foarte fina, cauzand scaderea presiunii atmosferice.

Clima este cam aceeasi in fiecare zi, rece si uscata,fiind asa  nu ploua niciodata.In timpul verii si inceputul primaverii se formeaza furtuni de nisip pe regiuni intinse ale planetei si pot dura luni de zile.

Curiosity nu depinde de lumina solara si de conditiile meteorologice de pe Marte deoarece sursa de electricitate o reprezinta 4,8kg de dioxid de plutoniu-238 care degaja caldura prin descompunere radioactiva.Aceasta este folosita pt a mentine temperatura interioara a roverului constanta, protejand astfel aparatura electronica si celelalte instrumente optice de la bord, dar si pt a genera curent electric care incarca cele 2 baterii li-ion de la bord.
Experimentat (1.6k puncte)
...