Pentru a putea publica, trebuie să vă înregistraţi.
Contul se valideaza de admin in cel mult 24 de ore.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.4k comentarii

2.4k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
1.6k vizualizari
In fapt cine genereaza ce? Faptul ca e mai cald permite aparitia ninsorii ori aparitia ninsorii face ca temperatura sa scada?
Senior (11.9k puncte) in categoria Fizica
0 0
E limpede ca o masa de aer mai calda si umeda produce ninsoarea, n-are cum sa fie invers !

3 Raspunsuri

2 plusuri 2 minusuri
Uneori temperatura depinde de o masa de aer care vine din altă parte.  La noi aerul rece vine din NE (Polul nord ,siberia); şi aerul umed din SV (Mediterana). Aşa se face că atunci cand o masă de aer umed şi cald vine işi lasă apa sub formă de ninsoare la noi da şi se incălzeşte puţin.

Aceasta nu este o regulă este o situaţie. Vremea depinde de mulţi mai mulţi factori.
Junior (632 puncte)
editat de
0 plusuri 1 minus
Stim ca aerul cald e mai usor si va avea propietatea de a urca in atmosfera. In cazul in care cerul e inchis de nori, echilibrarile termice dintre masele de aer nu mai au aceeasi intensitate, astfel radiatia termica emisa la sol va incalzi doar spatiul atmosferic sol-nori, fara pierderi semnificative de caldura in inalta atmosfera. Aerul si mai cald va urca pana la nori unde rata condensului va creste cu rezultate in picuri de apa care vor cadea, si in drumul lor vor lua forma de fulg datorita aerului rece din apropierea solului....... Bineinteles nu putem exclude nici explicatia lui asexe, deoarece masele de aer dintr-o zona mai calda au format norii.... in special de pe Mediterana sau Ocean.
Experimentat (1.7k puncte)
0 plusuri 0 minusuri
apa se afla in atmosfera in stare gazoasa sau in stare de vapori (o stare metastabila). se stie ca apa trece dintr/o stare in alta la anumite temperaturi. o temperatura de reper este punctul triplu al apei care se afla la 273,16 grade kelvin sau 0,01 grade celsius. aici coexista vapori, lichid si gheata. in momentul in care se produc precipitatiile iarna, are lor schimbarea de faza intre vapori si gheata (se formeaza fulgii). in acel moment prin mecanisme termodinamice (intre caldura semsibila si caldura latenta) temperatura mediului tinde sa se localizeze in jurul valorii punctului triplu. deci aproape de 0 grade celsius. iarna aceasta temperatura ni se pare mare si avem senzatia de cald.
Novice (138 puncte)
...