Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

4 plusuri 0 minusuri
2.1k vizualizari
Salutare,dupa cum stim traim intr,o Europa cat de cat unificata,dar nu toti avem aceleasi drepturi ca europeni.De exemplu - in Polonia,Danemarca,Belgia,Olanda e,t,c, consumul controversate plante naturale ,,marijuana,,este legal,mai mult,chiar indicat unor persoane ca medicatie....,bineinteles sub tratament controlat,si va intreb pe dumneavoastra dragi colegi,daca tot suntem oameni de pe o singura planeta - de ce unii au dreptul - constietizand ca nu a omorat pe nimeni aceasta ,,revoltatoare,,planta,si altii nu...,,.oare,, sa fie cu totul un  alt inters...Daca am face un mic buletin de analiza ,,alcoolul,,nu numai ca provoaca decesul a sute de mii de oameni anual pe tot globul ,dar constituie un factor ,,letal,,in gandirea pozitiva...
Junior (1.4k puncte) in categoria Medicina - Sanatate
0 0
Cannabis. marijuana e un nume injositor...
Motivul e politic dar ascunde un substrat mai profund decat cel aparent.
Pe scurt, e considerat drog deoarece orice substanta care iti amplifica perceptia e catalogata drept halucinogena.
Un alt motiv ar fi impactul economic al legalizarii si efectul consumului asupra mentalitatii maselor...
Studiile arata ca ar fi benefica pentru organism din moment ce excita receptorii canabinoizi deja prezenti in organism, fara sa luam in calcul ca e folosita inca din antichitate ca planta medicinala...
http://ro.wikipedia.org/wiki/Receptori_canabinoizi
PS: Romania e in Europa doar cu numele :)
0 0
raspuns corect Iahim..))

1 Raspuns

2 plusuri 3 minusuri
Păi prima întrebare e: de ce ne-am dori legalizarea marijuanei? Ca să fim ca alţii ori pentru că am avea unele beneficii? Şi care ar fi alea?

Societăţile au mari dificultăţi în a se schimba. Faptul că ţigările şi alcoolul sunt permise, deşi ucid, este pentru că asta e starea de fapt. Prohibiţia a adus doar deservicii: cazurile SUA şi Rusiei sunt grăitoare. Dar alcoolul nu nociv în cantităţi mici. Despre tutun nu ştiu, dar probabil că nu e atât de nociv cum sunt drogurile.

Există o opinie privind consumul de droguri care sună aşa: "De ce vă speriaţi de droguri. Aţi lua droguri doar pentru că ar fi legale?". Parte pertinentă, dar nu este, pentru că ea se adresează unor oameni care îşi pot controla acţiunile. Cei mai mulţi, din păcate, nu pot. Iar tinerii ar fi primele victime, cu certitudine.

Eu, în principiu, nu vreau să fiu ca alţii, oricum ar fi alţii. Suntem ca americanii când e vorba de ocuparea Afganistanului, participând la un genonocid de proporţii. Suntem ca americanii când e vorba de distribuţia bogăţiei naţionale şi avem 10 oameni care au avere cât jumătate de ţară la un loc. Deci, nu vreau să fiu ca alţii oricum.

Eu vreau să fiu mai bun, mai performant, mai calculat, mai înţelept şamd. Nu vreau să fiu mai drogat, doar pentru că olandezii sunt astfel. Olanda nu s-a construit pe baza consumului de droguri. Şi nici Danemarca, Polonia ori Belgia.
Senior (11.9k puncte)
0 0
imi pare rau ca trebuie sa aduc un lucru aici indiferent de ce vrei tu sa intelegi prin legalizarea oricarui ,,drog,,cum ii spui tu draga colega.locuiesc de 7 ani in Belgia si muncesc de vreo 4 ani,aproape 5 in Olanda...aceasta ,,marijuana,,a fost descoperita acum multe sute de ani,si nu conceputa dupa cum cred unii,....deci cum spuneai?,si,o sa razi colega America nu dispune de aceasta legislatie,.....deci ?
0 0
acum sa nu ma faci ,,navetist,,..)))
0 0
Nu înţeleg ce vrei să spui. Care ideea ta? Că e bine legalizăm marijuana? De ce? Singurul argument e ca să fim ca alţii?
Şi despre consecinţe ce spui?
0 0
nu!!!!!!!!!,...nu te gandii la asa ceva,in niciun caz!!,ideea era alta,putem dezvolta turismul de care avem mare nevoie,sa nu crezi ca in olanda de exemplu totul este la discretie...nu quark,gresit,totul este sub control,,rationalizat,,doar nu erau prosti olandezii sa vanda fel si fel de ,,otravuri,, pe la colt de strada.....mai tineti minte cand in romania au aparut fel de fel de ,,plante visatoare,,cu caracter chimic bla,bla,...eh...asta nu,i bine aici gresesc autoritatile,sau tu crezi ca cine vrea s,o faca nu o face?,hai sa fim seriosi....aici este vb de dezvoltare in bine a economiei nu ma refer la tara noastra...ca oricum romanica este in urma fata de occident cu cel putin 40 de ani,vb de ,,mentalitate,,aici ...sper ca ai inteles ....mentalitatea te omoara in romanica
0 0
nu,ti spune nimeni sa faci cum vor ei....stii ca s,a facut un sondaj de opinie pe tema asta?,....stii pe ce loc suntem in lume la consumul de ,,marijoana,,conform cap locuitor?....iti spun eu ...pe locul 2...de ce sa castige tot ,,piata neagra,,ca esxista coruptie cat ,,universul,,de mare la noi....asta este ideea ,suntem diferiti de toata lumea,si nici nu vrem sa schimbam ceva...
0 0
"Faptul că ţigările şi alcoolul sunt permise, deşi ucid, este pentru că asta e starea de fapt." SI DACA ASTA E "STAREA DE FAPT" NE DUCEM SI NOI CU TURMA!???
Daca vrei sa vorbim de droguri verifica cafeaua de dimineata, monoglutamatul de sodiu din mancarea pe care o consumam ZILNIC, monopolul companiilor farmaceutice cu filiale la tot pasu, poate nu stiai, farmaciile se mai numeau si drogherii pentru ca asta fac: VAND DROGURI...legal si profitabil.
Si asta daca ne rezumam la substante dar ca sa-i punem capac, DROGURI tari ne sunt injectate prin timpan si retina.
"Drogul este o substanță solidă, lichidă sau gazoasă, a cărei folosință se transformă în obicei și care afectează direct creierul și sistemul nervos, schimbă sentimentele, dispoziția și gândirea, percepția și/sau starea de conștiență, modificând imaginea asupra realității înconjurătoare."
Radiaza partea cu substanta fizica si vezi cum informatia provenita din diverse surse mass media are aceleasi efecte...la modul cel mai serios.
0 0
chiar nu,mi place sa vb despre acesta ,,medicatie,,...urasc asa ceva!!!...dar privesc cu ochii mei aproape zi de zi ,cum un coleg de birou se insanatoseste uluitor...dupa acest tratament...)))   P.S. are cancer!!!!
...