Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
466 vizualizari
Junior (1.4k puncte) in categoria Psihologie - Filozofie
0 0
cu 50 000 de ganduri pe secunda daca la asta va referiti.
0 0
Fiecare cum poate...presupun ca energia disponibila intra in ecuatie si ar trebui luata in calcul.

2 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri

un mare psihiatru a spus ca mintea intervine in a zece-mia parte dintr-o secunda ...Thoughts actually don’t mean anything and are not necessary for survival. The ego’s claim that it authored the thought actually takes place in about 1/10,000th of a second.

 
Hawkins M.D. Ph.D., David R. (2010-09-15). The Eye of the I from Which Nothing is Hidden (Kindle Locations 1656-1657). Veritas Publishing. Kindle Edition. 
Novice (119 puncte)
0 plusuri 0 minusuri
Pai... prima data trebuie definit gandul. Ce este? Cand incepe si cand se termina?

E un gand solutia la o intrebare sau la o problema, sau doar o idee in forma ei cea mai simpla?

Sa luam doua exemple:

- I -

- Zi-mi o litera

- Pai... ce litera sa zic... E

Cate ganduri sunt aici? 1) "Pai" - de umplutura ca sa te gandesti, 2) "ce litera sa zic" - iar tragi de timp ca sa te gandesti, 3) "E" - ti-a luat doua ganduri sa ajungi la al 3-lea sau 1+2+3 e un singura gand? Sau au fost mai multe ganduri inainte sa tragi de timp. Oare te-ai gandit la fiecare litera in parte? E considerat gand atunci cand se formeaza ce vrei sa spui? In plus, cum ai ajuns la litera E? Aleator? Initiala cuiva? Creierul a ajuns cumva, daca stii cum inseamna ca te-ai gandit la mai multe lucruri din care sa alegi, daca nu stii, atunci, poate, pentru E ai avut chiar un singur gand (?!)

 

- II -

- Mi-am scris in palma o cifra de la 1 la 9, daca o ghicesti primesti un cadou!

- Aaaa, ummm, pffff, pai..., hmmm, cat timp am?

- 10 secunde

Aici e mai complicat: incepi sa te stresezi (Oare ce imi da? Oare ce pierd? Oare e scump? Oare face misto de mine?). Incepi sa devii optimist, pesimist, pe rand, deodata si de mai multe ori. Dupa ce te stresezi incerci sa vezi daca nu reusesti sa citesti cifra, incerci sa iti faci interlocutorul sa iti dea un indiciu sau sa se dea de gol. In timpul asta, datorita stresului, iti creste tensiunea (alt gand sau un efect secundar?), ti se activeaza mai multe zone din creier care lucreaza simultan (gandesc separat sau e gand doar ce face creierul per total?). Cel mai probabil, la final, cifra va fi tot una "scoasa din burta".

Deci, prima data as vrea sa vad o definitie mai exacta a ce reprezinta UN gand.

Eu unul, nu as spune ca un gand e trecerea unui impuls electric de la un neuron la altul, e ca si cand ai compara zero si unu logic din computer cu o fraza intreaga sau o poza.

In fine, dupa ce stabilesti ce e un gand, poti lua viteza de transmitere a unui impuls intre neuroni (care tine de viteza -variabila- cu care se elibereaza hormonii transmitatori), si daca mai aflii si de cati neuroni si de cate schimburi de impulsuri e nevoie, ai putea calcula exact viteza gandului. Bafta! :)
Novice (270 puncte)
...