Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
942 vizualizari
În ultimele luni au loc adevărate cataclisme din punct de vedere al disponibilităţii materialelor gratuite pe net. Megaupload este închis, cu proprietarul arestat. Cel mai mare tracker de torenţi, ThePirateBay este blocat de autorităţile britanice. Din motive care-mi scapă, alt celebru tracker, Demonoid, este nefuncţionat de mai bine de o săptămână.

Adăugând controlul conţinutului pe marile site-uri, ca YouTube, BBC etc, pare că am intrat într-o nouă era a Internetului, în care lupta împotriva pirateriei a devenit feroce.

Desigur, încă există eMule, usenet (care-i pe bani) şi încă există nenumărate trackere mai mici. Dar bătălia finală pare a fi început... Ce credeţi?
Senior (11.9k puncte) in categoria Internet
0 0
ideea e ca providerii deja sunt obligati sa stocheze IP-urile clientilor, cred ca 2 ani. Deci ei au IP-ul si site-urile accesate, deci stiu absolut tot despre noi. Norocul nostru este ca nu poate nimeni urmari cine si ce face, fiindca suntem enorm de multi fata de angajati care s-ar putea ocupa de aceasta treaba. Ramane sa fie verificati numai cei pentru care exista sesizari de la organele competente. Asa ca, deocamdata, fiindca sunt inca torrente active, putem descarca in continuare. Nu e normal sa furi astfel, fiindca e munca unor oameni aici, dar macar sa descarci pentru tine si sa nu faci si public.
Eu zic ca trebuie profitat sa iei de unde este mai ieftin, asa cum exista si Sopcast iar pentru noi e bine fiindca se pot prinde acolo mai toate programele TV, fata de alte tari care au eradicat aceasta posibilitate.
Mergem inainte, mai ales ca avem norocul suprem ca Ponta sa fie adeptul "copy/paste", deci nu-l vad in stare sa semneze el ACTA sau sa adere la alte organizatii antipiraterie.
0 0
SYTYCD are dreptate, deja exista sisteme de control extrem de extinse, nu va faceti iluzii ca puteti ascunde ceva pe net  - numai fata de amatori..

In plus, imi amintesc ca am citit de de niste algoritmi recent inventati care pot reconstitui "initiatorul" oricarui eveniment, chiar si in domenii neinformatizate - cu atat mai mult in WWW. Iar daca am citit despre asta, va dati seama ca exista tehnici despre care nu putem citi nicaieri...

Dar referitor la cele observate de Quark, asa este, se pare ca exista o ofensiva impotriva "piratilor" care castiga bani din traficul de date cu copyright !

2 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Mie furtul intelectual mi se pare o prostie. Daca ai duce la absurd aceasta tampenie ai spune ca si daca dai share pe facebook la un articol inseamna ca tu ai furat acel articol.

Atata timp cat nu distribui mai departe pt un profit acest furt intelectual nu are nicio baza.  Practic prin multiplicare noi nu furam. Acel document ramane.

Puterea de cumparare find atat de mica mi se pare normal, dpdv al tarii noastre.
Senior (6.9k puncte)
1 plus 0 minusuri
Stii ce cred eu?Este desigur de salutat faptul ca se incearca stoparea furtului intelectual.Desi ma numar printre cei care isi iau de multe ori carti de pe Scribd fara sa plateasca o letcaie,stiu ca in eventualitatea in care scribd s-ar inchide as fi afectat,insa sunt constrient ca nu-i corect fata de acei autori care au muncit.

Treaba asta ar fi buna daca s-ar opri aici.Fiindca mai exista o alta fata a acestor masuri,mai e doar un pas pana cand vor putea chiar verifica sau inventaria intreaga nostra activitate pe internet.Asta abia e groaznic.Pe lumea asta traieste o specie de oameni de-o intelegenta ranceda care spun "Si ce daca dom'le,sa se uite sa verifice,oricum nu am nimic de ascuns"(treaba asta se mai intampla la cu ascultatul telefoanelor).Problema este ca daca-i dai unui om ori institutie posibilitatea de a-ti controla si verifica activitatie,oricat de bine intentionata ar fi aceasta,ii dai de fapt o putere uriasa.Iar puterea corupe.
Novice (146 puncte)
...