Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 1 minus
578 vizualizari
Desi unii au fost sceptici spunand ca polimerul(plasticul din care este facuta) nu va rezista,mitraliera AR-15 modificat de calibru 223 este perfect functionabila(In timpul demonstratiei s-au tras 200 de focuri).Ce se va intampla pe viitor cand oricine va avea acces la o astfel de imprimanta si va avea propria arma?  Mai multe detalii pe http://www.ar15.com/forums/t_3_118/579913_3D_printed_lower___yes__it_works_.html
Junior (936 puncte) in categoria Stiati ca?-Tehnologie
0 0
Salut !

Da, este un exemplu privind riscurile viitorului, dar sunt mult mai ingrijorat de "tarabele" cu fractiuni de virusi si virusuri, devenite din ce in ce mai accesibile, si care au potential de distrugere infinit mai mare.

Pe de alta parte, este cum zice Marco, poti sa-ti comanzi o arma artizanala la un fierar. Sau mai simplu, te duci la bucatarie, scoti din sertar un cutit bine ascutit ...

PS: Asta ar fi un subiect interesant: cum apreciem dreptul constitutional al americanilor de a detine arme ?
0 0
cand toti vor avea acces la imprimanta 3d, armele nu ar mai avea nicio valoare. Vor fi pur si simplu niste jucarii preistorice.

1 Raspuns

2 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
In prezent statul pune piedici si sanctiuni pt. ca cetatenii sa nu detina arme si material explozibil, in parte are destul succes. Fabricarea unei pusti este practic o treaba simpla pt. un strungar si frezor.

In USA si alte tari cetatenii detin arme si totusi exista ordine. In general individul tine la libertatea lui, de acea se fereste singur sa nu se bage in probleme. Cazul islamistilor este unul aparte, pt. ca viata lui nu mai conteaza, este totusi o mentalitate de moment, probabil in 20-30 de ani va trece moda asta si la ei.

Daca, situatia va scapa de sub control, societatea va plati un pret de sange pana cand va accepta mai multe restrictii, mai multa putere pt. big brother.  Strazile ar putea fi in principiu urmarite video de o institutie independenta, privata, sau chiar subordonata ONG-urilor si opozitiei.

In viitor probabil supercalculatoarele ar putea urmari si intelege cea ce vad prin camarele de securitate.

De moment se pare ca societatile cu un inalt nivel de educatie reusesc sa se organizeze.
Experimentat (3.3k puncte)
...