Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 12 minusuri
1.1k vizualizari
Majoritatea dintre noi ,,cunosc,,ca si mine suficiente informatii despre marea piramida de la Giza...mii de ipoteze au fost luate in calcul,sute de investigatii sunt tinute inca,, secret,, de autoritatile egiptene...au fost scrise sute de volume in acest context,dar nimeni nu a convins ....in lumea probabilitatilor daca imi dati acordul sa ma exprim astfel exista un sanbure de adevar,si acela este ca nu a tinut loc de umbra,si nici vreun mormant al veunui faron inrudit cu domeniul antlantidei pare sa nu impresioneze scepticii...constietizand ca nu s-au gasit nicio urma certa de fiinta umana ....fac un apel la persoanele ,,open mind,,cu intrebarea de mai sus...
Junior (1.4k puncte) in categoria Fizica
0 0
Nu stiu daca primul dar  probabil cel mai mare la momentul respectiv.  Marile piramide ale lumii dar  si Stonehenge-ul  se afla in anumite puncte ale retelei energetice ale pamantului ..asta pentru cei care cred in aceasta teorie  care  poarta discutia  in multe locuri si conduce la alte teorii  evitate sever de  majoritatea pop.    
  http://www.crystalinks.com/grids.html
In aceasta perspectiva piramida ar avea rolul  de a capta aceasta   energie a pamantului . Un fel de triplu A
0 0
interesant aspectul...adevarat,poate absoarbe orice fel de energie,mai mult,o poate conserva(magazina),si chiar emite...
0 0
@Adrian Urma:Energie a pamantului...Mai fratilor nu mai ABERATI!A trecut canicula!
0 0
Ne-am fi bucurat sa fi existat asfel de tehnologie pe atunci, dar din nefericire, piramida este doar un monument funerar dintr-o civilizatie unde orice om inca din tinerete incepea sa se ingrijeasca de propria imormantare.  Daca autoritatile egiptene tin ceva secret cum de se stie de existenta lor ?

Este bine ca individul sa fie deschis la minte dar trebuie sa ai si spirit critic.  Ce experiment ne sfatuiesti sa facem ca sa probam ca o piramida absoarbe energie pe care o poti folosi ?

Umanitatea a lucrat zeci de mii de ani cu piatra, in unele momente a putut atinge o inalta specializare in prelucrarea ei. vezi cazul zidurilor incase. Twelve angle stone.

http://www.qoyllur-tours.com/images/useful-information-peru/useful-information-peru-stone-photo.php
0 0
Ce fel de energie produce piramida? Cum o produce? Din ce? Cîtă energie? Și mai ales cu ce dovezi vă susțineți afirmațiile?
0 0
mda,...nu sunt afirmatii,...daca ne orientam mai sus vom vedea cuvantul ,,oare,,...cu siguranta piramida de la Giza a produs energie si nu numai,...iar aceasta a fost captata din univers nu din pamant mai fratilor...dupa acest criteriu s,a folosit pana si Tesla,construind dispozitivul ,,raza mortii,,..in ultima mea expeditie la Giza am avut ocazia sa observ cablurile din cupru care erau de mii de ani acolo,...nu puteau sa le puna peste noapte,....si ,,piramydonul,,...unitatea de masura cu care au lucrat la construirea acesteia....,,piramydon,,= varful piramidei care de fapt lipseste,...spre deosebire de toate aceastea acesta unitate de masura are exact 1 m,ce ma face sa cred mult mai multe in conditile in care ,,metrul,,s,a inventat in 1793,...deci ...va invit sa facem un calcul la rece ca intre colegi....trasati un cerc inscris in patratul bazei mari al piramidei,si un cerc circumscris circumscris pe acelasi patrat al bazei mari al piramidei,....calculati cele doua circumferinte ale cercurilor si scadeti circumferinta cercului inscris din circumferinta cercului circumscris din patratul bazei mari al piramidei ...)))....rezultatul o sa va para cunoscut ...luati cele 9 numere si aratatile unui maestru al fizicii,...iar ce fel de energie a produs ?...haideti sa fim seriosi,....si cum o produce?...si cata energie a produs?...dragi colegi a produs atat de multa energie incat nu va puteti inchipuii,....omogenizati apa de mare cu diferiti acizi(pot fi si de orice baterie fie ea shi consumata)...veti avea ocazia la experimentul vietii dumneavoastra..))..cu respect
0 0
P.S.= nu va jucati cu focul in preajma experimentului..))
0 0
D-le adrian, ceea ce spuneți este pură aberație de la un capăt la celălalt. E o rușine pentru civilizația umană că există și specimene ca dumneavoastră, atît de mult rămase în urmă.
0 0
mda ..ce sa zic ,...faceti parte din categoria,, sceptici,,.sau este ceva personal..))inteleg ca suntenti cumva frustrati de acest eveniment ultra matur,..d,asta nu intelegem noi materia,...din cauza tehnologiei pe care o avem,..daca am incerca sa ne nastem a doua oara am fi mult mai curiosi ....
0 0
sau poate ca inca nu stim pe ce planeta traim,...,,cat timp exista infinit,nu exista imposibil,,chiar va rog domnule Ady,gand aveti dumneavoastra timp ,meditati asupra formei geometrice piramidale...))),cu siguranta veti gasii capatul de drum..))
0 0
P.S...cu siguranta daca va intreb cate laturi are marea piramida de la Giza ,nu stiti sa,mi raspundeti...sau dumneavoastra cand observati ceva fascinant fie el chiar un bibelou antic din aur,doar il apreciati,dati o nota si ..atat...GRESIT domnule Ady,...nu trebuie doar sa admiram,catalogam,etc acel obiect,ci sa cercetam mitea(creierul)aceluia care l,a creat...altfel este greu pe pamant..)
0 0
Mnu demonstrezi mnimic mdar gandesti pozitiv din moment ce utilizezi atat de des pe mda. Hm...
0 0
D-le adrian, vorbiți mult și spuneți puțin. Eu v-am întrebat concret și la obiect: ce fel de energie, cum, din ce, cîtă. Dumneavoastră bateți apa în piuă, poetic. În situația asta bineînțeles că sînt sceptic, măcar ca o compensare față de cît de exaltat sînteți dumneavoastră.

Uite, încep eu cu răspunsurile: piramida de la Giza nu are nici o latură. Are în schimb opt muchii, ca orice piramidă, asta dacă idealizăm forma construcției și o echivalăm cu o piramidă geometrică. Am nimerit răspunsul corect? Cîte puncte îmi dați?

Spuneți că n-ați făcut afirmații, pentru că ați folosit cuvîntul „oare”. Dar cînd ați spus „cu siguranta piramida de la Giza a produs energie si nu numai”, asta e o afirmație, una cu tupeu și fără argumente.
0 0
Interesant dar de fiecare data cand prezinti ipoteze de genul fara argumente nu faci decat sa atragi pareri negative. Oricum intrebarea nu isi are rostul daca nu accepti ipoteza extraterestrilor antici. Pentru sceptici, exista un documentar "Ancient Aliens" care ar trebui sa-i lamureasca intrucat dovezile coplesitoare sunt irefutabile.
Nu s-a gasit nici o mumie in marea piramida deci varianta mormantului ramane pentru cei incuiati...
Nu piramida producea energia dar poti fi sigur ca o canaliza intrucat avea ceva micut in varf din aur care conduce destul de bine curentul electric pe langa faptul ca era acoperita cu calcar.
Ca sursa de energie se presupune ca in centru se afla chivotul legii cu ceva si mai interesant inauntru dar deja trec peste puterea ori dorinta de intelegere a multora.
Cert este ca frica ne tine captivi in propria gandire...
0 0
Iahim, ipotezele se emit și ele pe baza unor observații sau fapte reale. Nu se scot din burtă. Aici care sînt observațiile? Ce vă face să credeți că ar fi vorba de vreo energie? (Ar trebui să precizez că vorbim de o energie fizică, pentru că altfel piramidele cu siguranță produceau și încă mai produc energie psihică asupra privitorilor, impresionați de marea putere a faraonilor.)

Inexistența unei mumii în piramidă poate fi explicată într-o mulțime de feluri. Și azi în lume există o mulțime de morminte goale, dar asta nu înseamnă automat că au fost construite pentru a capta energie.

Cum puteți fi „sigur” că piramida canaliza o energie? De unde știți că la asta folosea poleiala de aur din vîrf? Dacă conductivitatea electrică e parametrul de optimizat atunci de ce vîrful nu era învelit în cupru, care conduce mai bine decît aurul? Deci vorbim de o energie de tip electric? Ce fel? De unde? Cîtă? Cum era canalizată? Nu e nevoie să răspundeți foarte concret la astfel de întrebări, dar măcar ar trebui să existe o legătură clară între faptele reale observate la fața locului și ipotezele pe care le emiteți.

„Ca sursa de energie se presupune ca in centru se afla chivotul legii”. Cine presupune? Pe bază de ce? Și dacă sursa e în centru, de ce mai e nevoie și de antenă de aur pe acoperiș? Mai sus adrian spune că energia venea din univers, iar Adrian Urma că era captată din pămînt. Care din ei are dreptate și mai ales cum dovediți asta?

Frica mea de piramide e nulă. Vorbiți prostii.
0 0
Chiar te intereseaza? poti gasi destule pe internet, nu are rost sa incep sa-ti explic eu ceea ce au facut deja altii in detaliu.
"Frica mea de piramide" numai felul in care interpretezi denota mentalitatea caracteristica...
Cine cauta gaseste, adevarul e tot acolo.
0 0
Eu v-am pus întrebări concrete și la obiect. Pe post de răspuns m-ați trimis la plimbare. E clar, nu? Tot așa vă pot spune și eu că îndrugați numai prostii de la un capăt la altul și că explicațiile bune se găsesc undeva pe internet. Așa nu ajungem niciodată nicăieri, rămînem fiecare cu impresiile lui. Dar poate dumneavoastră asta și doriți, să nu vină cumva realitatea cea rea să vă năruie minunatul castel de vise. Bine, visați în continuare la piramide antice dotate cu antene colectoare de energii inefabile. Ce frumos!...
0 0
Daca esti dispus sa ajungi undeva nu ai nevoie de mine ca sa treci mai departe, cheia e la tine...
Imi place cum faci misto dar pastrezi un aer politicos, si eu te iubesc :)
0 0
Eu pornisem de la ideea că, dacă tot stăm de vorbă, măcar spunem ceva. Ceva dincolo de „du-te, caută și citește”. După părerea dumneavoastră ce rost au discuțiile de aici? Să ne emitem fiecare elucubrațiile personale și să lăsăm demonstrația pentru surse neprecizate care sînt „destule pe internet”? După părerea mea afirmațiile trebuie susținute cu argumente sau, cel puțin, cu trimiteri bibliografice concrete spre surse unde se găsesc acele argumente. Se pare însă că dumneavoastră aveți altă disciplină a dialogului.
0 0
pentru sceptici recomand ,,Revelation of the pyramids,, sau,, Ancient Aliens,,...toate cele 4 sezoane....Vizionare placuta,...nu sunt decat 132 de episoade...
0 0
corect!!!!!
0 0
nu ma intereseaza voturile,si nici pararile pozitive,chiar nu ma incalzeste cu nimic,suntem aici sa elaboram,dezvoltam ceva idei,daca cineva crede ca fac misto,....am vazut cu ochii mei ce se intampla acolo,....si de cate ori am incercat sa aflu cate ceva in momentul acela,mi s,au inchis portile....este frustrant cand te gandesti ca ceva.ceva a existat,iat toata lumea tace,....dar de frica cui,...nu vi se pare interesant luati,o ca pe,o tema ptr secolul urmator....nu trebuie sa ingropam aceste subiecte....pe bune !!!!!

2 Raspunsuri

5 plusuri 2 minusuri

Salut.

@Adrian:Piramida este formata din blocuri de piatra,iar piatra NU produce energie!!!Despre ce aberatii vorbesti?Poate producea energie daca era facuta din panouri solare dar nu erau inventate acum 5000 de ani.

Junior (936 puncte)
0 0
salut,..pietrele le vezi tu la televizor sau in clipurile you tube,,))...intra in cele doua camere in miezul acestei piramide ,...si no sa mai vezi bucati din piatra...))
0 0
Dar ce o sa vad in afara de piatra?Poate piatra data cu var pe ea.Patetic...d-le Adrian
0 0
mai incercati!!!in viata sunt unele valori pe care nu le poti cataloga decat cu o singura unitate de masura domnule ,,RESPECTUL,,..,iar daca nu detineti aceasta ,,TALA,,..inseamna ca nu a sunteti,si nu veti fi respectat niciodata...cea mai mare putere pe care o poate avea fiinta umana este cea pe care o gaseste in el,si nu in oamenii din jur,iar ,,PUT-ERA,,inseamna f multa cunoastere draga colega....ATENTIE!!!!-- tubul prosteste!!  ))
0 0
Best te credeam mai deschis... incet incet ai adormit si tu.
Sigur ca piramida nu producea energie doar o canaliza prin pozitie si geometrie dar energia pe care o cauti este cea planetara.
Poti nega acest lucru dar inima tot iti va bate fie ca intelegi sau nu legatura.
Planeta are masa deci poseda energie pe care o simtim prin intermediul gravitatiei, si cum oricarei forte ii corespunde una egala si de sens contrar gandeste-te ce anume de ofera planeta inainte sa-i judeci pe altii.
0 plusuri 0 minusuri
Raspunsul este NU !

Oceanul planetar produce energie mult mai inainte.
Experimentat (3.6k puncte)
...