Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 1 minus
682 vizualizari
Sigur, nu o invitaţie la fabulaţie. Mă gândesc dacă ar fi să consiliaţi pe un tânăr care are potenţial, dar încă nu a hotărât ce vrea să facă în viaţă, pe baza experienţei voastre, ce i-aţi recomanda?

Şi nu întâmplător am pus şi "interesant" şi "bine plătit" în întrebare, pentru că m-ar interesa şi aspectul provocărilor puse de respectiva slujbă.
Senior (11.9k puncte) in categoria Informatii utile
0 0
Quark, ia aminte si invata, ca de-amu, eu am ratat ocaziile, si am ramas doar cu concluziile :)

- La capitolul initiativa privata - te imbogatesti rapid daca faci afaceri cu STATUL ! N-are sens sa-ti bati capul cu altceva ...

La capitolul "scarbici", avem asa:

- Pe locul 1, de la mare distanta, cea mai buna si mai usoara slujba este aceea de Frizer/Coafor - dar conteaza sa ai un vad bun, undeva mai in provincie - unde nu stai in ochii fiscului; Daca esti un pic priceput, te imbogatesti destul de repede, ai contactul cu masele si  - daca te pricepi si la doamne -  esti un om facut.

- Pe locul 2, exista o slujba excelenta din care castigi facil, pentru ca orice naste trebuie sa si moara: POPA ! Dar intai trebuie "sa investesti" 10-20 mii euro in inaltii prelati ca sa-ti faci rost de o parohie buna ! Te asigur ca nu e deloc monoton, deplasari prin strainataturi, spovedirea enoriaselor, mancaruri si bauturi fine, samd.

- Pe locul 3, cred ca un Maseur bun ar face sume considerabile prin hoteluri de lux - de preferinta nu romanesti. Pe langa subtilitatile anatomice, am auzit ca exista tot felul de alifii miraculoase care iti dau aaaaaaripi !

1 Raspuns

2 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
sunt foarte multe slujbe bine platite in romania. Depinde si de noroc si inteligenta si vointa si finante.

Nu e deajuns sa fi bun si sa termini facultatea care iti place si bani sa curga. sunt domenii in care iti trebuie si relatii si bani sa poti intra.

Cel mai accesibil domeniu ar fi IT. Oricine e bun gaseste de lucru foarte usor si pe bani multi inca de la inceput.

Restul domeniilor cum ar fi avocatura, (notar public - in care se castiga extraordinar de multi bani, nu e deajuns sa termini facultatea.) tre sa ai cel putin 10k-20k euro pt spagi.

Stomatologia, iar un domeniu in care se lucreaza putin si se castiga mult.

 

Alte domenii nu as mai stii sa-ti recomand, daca termini finante banci, ai sanse de 1% sa gasesti ceva acceptabil si 99% sa vinzi chiloti la taraba.

Alte metode ar fi sa ai propriile tale afaceri.
Senior (6.9k puncte)
...