Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

4 plusuri 0 minusuri
977 vizualizari
De unde provine apa ca parte componenta a planetelor, cometelor si meteorilor si de unde apare apa la suprafata stelelor numite "gigante rosii" ?
Novice (128 puncte) in categoria Terra-Univers
0 0
Hm...buna intrebare,nu m-am intrebat niciodata pana acum,astept si eu posibile idei :).
0 0
Salut !

Pe scurt, apa provine, ca si elementele chimice, din stele. In conditiile in care Hidrogenul este de departe cel mai abundent element din Univers (si "motor" stelar) iar Oxigenul este al treilea ca abundenta - exista suficiente imprejurari cosmice in care cele doua elemente au fuzionat. Astfel, se presupune ca apa ar fi cel mai abundent compus din Univers.

Iata aici un site simpatic: http://www.u24u.com/
0 0
Aceste lucruri le stiu si eu...insa nu cred ca aceasta fuziune intre oxigen si hidrogen se produce la intamplare,se produce o fuziune si acum il avem pe hopa mitica...Apoi daca se spune ca apa este cel mai abundent element, de ce numai noi ne bucuram de acest element in conditii favorabile?Este o intamplare?
Apoi inca ceva.... Pot oamenii produce apa provocand o fuziune oxigen-hidrogen? Daca banuiala mea ca nu este corecta atunci cum este posibil ca natura sa produca apa la intamplare?
0 0
Pai simplu:Hidrogenul e incarcat pozitiv,oxigenul negativ,reactia dintre cele doua are loc la temperaturi mari,si la formarea terrei,tocmai datorita temperaturilor extreme si a geologiei active,s-au putut forma mari cantitati de vapori,care mai tarziu s-au condensat si am obtinut astefel pe terra mari cantitati de apa lichida...era logic,nu?
0 0
Reacția hidrogenului cu oxigenul este pur și simplu reacția de ardere a hidrogenului. Sigur că oamenii pot face apă. Pînă și copiii o pot face, iar eu am făcut-o cînd eram prin clasele 5-8: am făcut o electroliză, am obținut hidrogen gazos la unul din electrozi, i-am dat foc și gata apa. Apoi orice reacție de ardere a unui compus organic produce apă; de exemplu arderea metanului, a etanolului, a lemnului, a benzinei etc. are ca produse de reacție apa și dioxidul de carbon (și alte resturi, în funcție de condițiile de ardere și compoziția combustibilului). Cîtă vreme în univers există hidrogen și oxigen, apariția apei nu e nicidecum o minune.
0 0
Daca este atat de simplu si de usor precum zici, de ce se mai pune problema existentei apei in cantitati din ce in ce mai mici?Cata cantitate se obtine? Maca un pahar? Este potabila? Si apoi de unde provin acele mase de apa inghetate de pe planete,asteroizi,comete,stele? Am sa spun ca nu sunt convins de evolutie...ci dimpotriva am vazut ca stiinta contrazice evolutia...Nu cred ca imi poti spune un raspuns clar si 100% adevarat!
0 0
Apa potabilă e altă problemă. Ați întrebat de unde vina apa din univers, iar eu la asta am răspuns: din reacția hidrogenului cu oxigenul. N-am zis că aceeași metodă e ușor de aplicat și în țările unde oamenii duc lipsă de apă. Hidrogenul nu se poate extrage din nisip.

Treaba cu evoluția nu are legătură cu ce vorbim. Oricum, știința nu contrazice evoluția. Evoluția e o teorie științifică din cele mai bine demonstrate. E drept totuși că știința nu poate garanta 100% absolut nici o afirmație pe care o face. Oricînd este posibil ca o nouă descoperire să dea peste cap un întreg domeniu al științei. Dacă vreți certitudinii 100% și afirmații definitive, mergeți la biserică.

1 Raspuns

4 plusuri 0 minusuri

http://news.nationalgeographic.com/news/2011/06/110613-space-science-star-water-bullets-kristensen/   

Daca acest comportament este destul de des intalnit  prin univers  se poate justifica prezenta enorma de apa din acesta si din sistemul nostru solar. In plus niciodata nu mi-a convenit teoria care plaseaza cometele si asteroizii ca principalii responsabili pentru existenta apei  pe terra

 

Junior (565 puncte)
...