Pentru a putea publica, trebuie să vă înregistraţi.
Vf. folderul Spam după înregistrare.
Pune o întrebare

Newsletter


3.6k intrebari

6.7k raspunsuri

15.3k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
18.3k vizualizari
Senior (7.6k puncte) in categoria Corpul uman
0 0
Asa spune "lumea" sau exista un articol care sa sustina aceasta afirmatie? Intrucat eu stiu ca lucrurile stau un pic diferit...opus chiar.
0 0
Din cultura populara, desigur...nu am cercetat pe subiect...

3 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
In vinul rosu intalnim o mai mare concentratie de resveratrol (antioxidant puternic) si se datoreaza in special la contactul prelungit in fermentatie dintre zeama de struguri, pielita si samburi care face in final produsul finit sa contina un nivel ridicat de antioxidanti. Resveratrolul mai are un rol important si in subtierea sangelui actionand eficient asupra trombocitelor(celule implicate in formarea cheagurilor de sange)sa se alipeasca,prin acest mecanism poate impedica aparitia infarctului. Aceasta si explica asa-numitul'' Paradox Frantzuzesc''.In regiunile viticole din Franta unde se consuma alimente bogate in grasimi rata atacurilor de cord este mai scazuta decit in alte zone ale globului cu diete identice.Diferenta intre vinul rosu si cel alb consta in faptul ca vinul alb contine si el anumite cantitati de resveratrol, dar in procesul de productie pielita si samburii se indeparteaza mai repede decit in cazul vinului rosu si implicit antioxidanti in proportie mai redusa.Deci ca urmare vinul rosu este mai bun pentru sistemul cardiovascular decit cel alb, dar sa nu se depaseasca 150-250 ml pe zi si in special dupa mese(valabil pt ambele categorii).
Experimentat (1.6k puncte)
0 0
Cine poate sa se abtina la 250 ml pe zi.Cunosc anumiti oameni care de toamna pina primavara nu mai beau apa ci numai vin de casa(Adica beau si apa dar foarte putina-si dupa mancare de sete beau tot vin).
0 plusuri 1 minus
Nu exista nicio diferenta intre vinul alb si cel rosu, referitor acestui context. Singura deosebire existenta, este, ca cel alb contine un ingrenient in plus, sub denumirea de ,,resveratral,,.Acesta reprezinta o molecula pe care o gasim in coaja boabelor de struguri, cat si in fructe ca rodiiile, care au, de asemenea, efecte foarte benefice asupra inimii.

    Un studiu recent efectuat la University of Connecticut de catre cercetatorii americani au relevat chiar contrariu, cand acestia au administrat ratelor o cantitate de vin alb, echivalenta cu doua pahare de vin rosu. In urma acestui fapt, functiile inimii, li s-au imbunatatit considerabil.

   Intradevar, pana atunci, au existat studii care aratau certitudinea vinului rosu, insa, odata cu acest test, oamenii pot consuma foarte linistiti doua pahare de vin alb.
Junior (1.4k puncte)
0 0
RESVERATROLUL se gaseste in principal in fructele si legumele de culoare inchisa, nu cum ai scris tu mai sus si daca nu ma crezi pe cuvant ,mai fa si tu cercetari pe subiect....
0 0
salut, nu contest, Doamne fereste, dar nici nu pot nega echilibrul intre cele doua soiuri, experimentul este certificat, fapt ce mi-a dat o oarecare incredere tinand cont de ,,marca inregistrata,, a institutiei. cu respect!
0 plusuri 0 minusuri
raspunsul la aceasta intrebare este dificil de dat.asa spune lumea sau unii oameni care au probleme cu inima.insa ei doar spun pt ca nu au studiat fenomenul,dar lucrurile stau un pic diferit si chiar opus spunea cineva pe aici.si asa este.intre vinurile albe si rosii exista intradevar cateva diferente de continut chimic.cine spunea ca RESVERATOLUL si QUERCITINA  se gaseste in cantitate mai mare in vinul rosu avea dreptate.in vinul rosu se gaseste o cantitate mai mare de antioxidanti pe cand in cele albe ceva mai putini.vinul alb contine mai mult fier si potasiu si zero colesterol.si diferentele pot continua.dar de unde diferenta asta in vinuri?aceste substante de fapt se gasesc in struguri.iara la strugurii rosii ele se afla localizate in pielita si samburi.avand in vedere ca la producerea vinurilor rosii fermentarea are loc pe boasca cum spun oamenii popular aceste substante trec in vin.si fermentarea se face astfel pt ca si flavonoizii si [pigmentii se afla localizati tot in pielita.drept urmare sa obtii un vin rosu treb neaparat sa lasi pielita la fermentat.acum studiile medicale au aratat ca acea substanta RESVERATOL scade tensiunea arteriala.deci este in contradictie cu ce spun oamenii.deci pina la urma adevarul se afla la mijloc sau niciunde.cine spune ca creste tensiunea vinul rosu?cei care au ceva probleme de inima.ori poate in vinul rosu mai exista si alte substante a caror efect este necunsocut astazi si care poate provoca cresterea tensiunii.acum problema luata medical arata ca alcoolul indiferent de unde provine creste tensiunea arteriala.deci depinde si de cat alcool consumi.poate acei oameni care au costatat acest fapt la vinul rosu comparativ cu cel alb nu stiu ce grad alcoolic au cele doua vinuri consumate.in sf raspunsul ramane deschis.insa avand in vedere ca mai toti care au probleme cu inima cand consuma vin rosu le creste tensiunea tind sa cred spre aceasta teorie.nu in totalitate pt ca nu se stie sau nu stiu eu exact ce cantitate de alcool determina cresterea tensiunii.si apoi nici cei care consuma nu stau sa caute cate grade are vinul alb cel consuma si nu scade tensiunea si cat are cel rosu.si apoi depinde si de ce cantitate consumi.
Novice (144 puncte)
...