Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
316 vizualizari
E uluitor cum la nicio televiziune nu apare un expert jurist care să lămurească problematica.

Din auzite pe la TV, înţeleg aşa:

În 2007 a fost constituţional ca un referendum de demitere să fie validat cu o participare la vot mai mică decât 50%+1 din populaţia României cu drept de vot.

În 2012, în aceleaşi condiţii, un referendum nu mai poate fi validat.

Pe parcurs legea referendumului a fost schimbată şi înţeleg că atât forma valabilă în 2007, cât şi cea a proiectului pe care s-a exprimat ieri CCR sunt constituţionale.

Pe această logică, o iniţiativă legislativă de peste 3 ani a Parlamentului ar putea readuce legea la forma din 2007? Dacă în loc de 3 ani iniţiativa ar avea loc peste 2 zile?

Ce îmi scapă?
Senior (8.1k puncte) in categoria Diverse
0 0
Ha, este cum mi-am imaginat de la inceput, Curtea Constitutionala va interpreta dupa inefabila-i inspiratie. Si asta de bine ce sunt scrise legile in tara asta, inclusiv Constitutia. Pai nu era bine sa fi scris in Constitutie negru pe alb, atat cum se alege cat si cum este demis Presedintele ?
0 0
este clar ca in ro. democratia este una "originala", iar initiatorii suspendarii nu o fac din motive patriotice.

In teorie fara unele incalcari grosolane nici nu se putea ajunge la referendum si suspendare expres.

Justitia a scapat in parte de sub control, mii de corupti nu au somn, nici cei care au luat puterea locala sau guvernarea si care teoretic pot fura, nu au somn, cum sa furi daca DNA-ul nu primeste ordine politice  si daca chiar faraonii coruptiei Vantul si Nastase sunt la racoare ? Voiculescu a fugit ca un iepure din parlament ca sa scape de o judecata la un forum suprem. Insusi Apostol pdl primarul Clujului amic si propulsat de catre Boc a fost saltat, pai, ce sa mai zica un corupt oarecare ? FrunzaVerde chiar a spus direct nu-i placea "statul politial" omul se referea la lipsa de imunitate in fata justitiei, ca doar nu vorbea de lipsa de libertate .


Cum interpretezi ordonanta USL care face acest referendum special, se poate fi valid cu 3 voturi, celelalte referendumuri posibile de orice natura, vor fi valabile doar daca jumatate din electori se prezinta, 8-9 milioane.

Politicieni cu greutate din UE au dat avertizari dure, ambasadorul american s-a prezentat personal la Cotroceni sa avertizeze. In urmatoarea perioada ro. va fi izolata, iar Ponta se va indrepta spre asia -rusia ca sa salveze aparenta.

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri
Am reuşit să găsesc pe net analiza unui specialist pe tema din titlul înterbării.

Dacă sunteţi interesaţi:

http://www.dcnews.ro/wp-content/uploads/2012/07/daniel-dragnea.docx
Senior (8.1k puncte)
0 0
cam mult de citit, o sinteza era mai buna :)
0 0
pai, ca o concluzie a omului care a scris materialul, care si el trebuie supus criticii (asa cum ma asteptam sa vad,  in ceea ce priveste CCR, in presa, din partea formatorilor de opinie asupra carora nu planeaza dubii de partizanat), ar fi ca, citez: "CCR manifesta in mod vadit o jurisprudenta neunitara pe acelasi text de lege."

Daca e asa sau nu cred ca vocile puternice si, cel putin ca perceptie, neangajate politic, din mass-media ar trebui sa dezbata. Mi se pare ciudat si complet neprofesionist ptr mass-media, indeosebi tv, ca nu se intampla asta.
...