Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
683 vizualizari

Am înţeles că rezultatele sunt chiar mai slabe decât anul trecut. Oare furtul face parte din cultura noastră într-o măsură atât de mare încât nu mai suntem capabili să învăţăm (pentru prima dată în viaţă, în cazul unora) nici măcar câteva pagini?

Credeţi că la anul rezultatele vor fi mai bune?

Un mic video: 

E din 2011, dar cred că e valabil şi acum.

Experimentat (3.5k puncte) in categoria Diverse
0 0
Nu înțeleg ce înseamnă a învăța cîteva pagini. Poți eventual memora cîteva pagini, dacă-i musai, dar învățarea e cu totul altceva decît memorarea.

Videoclipul e nostim.
0 0
Ma refeream "invatat" in cazul limbii romane la subiectul 3. Pe mine sincer nu ma pasioneaza comentariile alea, asa ca le-am invatat tocindu-le.
0 0
Îmi pare rău, tocirea nu e învățare, indiferent că vorbim de română sau altceva. Iar un examen care poate fi trecut prin tocire nu este un examen adevărat, pentru că nu reflectă competența, ci cel mult calitățile memoriei.

În condițiile astea învățămîntul românesc încă nu s-a desprins de tradițiile scolastice ale Evului Mediu. Atunci nu e de mirare că elevii isteți își pierd interesul pentru învățare, iar cei nu foarte isteți trec prin școală cu brio, fără să le fie totuși de mare folos.
0 0
Corect Adi la noi se toceste. Avem pretentia ca "invatam" mai mult ca afara, dar de fapt tocim la greu. Sunt putini cei care pricep tot ce li se preda in liceu, pe langa faptul ca "liceu bun" = aprox. 0. Eu am trecut printr-un liceu bun ca gasca prin apa totusi am luat destul de mult la Bac, insa tocind. Intreaba pe oricine vrea sa intre la medicina la Carol Davila daca toceste sau nu cartea si culegerea de grile pentru Biologie. Deci nici macar pentru medicina nu "invatam" ceva ci doar tocim cat mai mult.
0 0
Cred că cauza principală a "eșecului" la bacalaureat este una despre care nimeni nu are curajul să vorbească. Este vorba despre interesul scăzut sau inexistent pentru învățătură sau chiar incapacitatea de a opera cu noțiuni cu un grad mare de generalitate.
Altfel spus, aproximativ jumătate din populația școlară nu poate și/sau nu vrea studii liceale.
Deci un procentaj  de 50% promovați ar însemna că toți elevii de liceu promovează examenul de bacalaureat (maturitate, cum se zicea mai demult), lucru care iarăși ar trezi suspiciuni.
Dacă ne referim la drepturi constituționale, obligându-i pe toți tinerii să
facă liceul nu-i așa că se încalcă dreptul la libera alegere a căilor de urmat
în viață?
Ce a însemnat "reforma" în învățământ este o altă tristă poveste.
Soluții?
Reînființarea școlilor profesionale, dar astfel concepute încât să ajute la formarea de buni și moderni meseriași.

4 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
O masura buna ar fi aceea de a nu-i mai lasa pe toti sa termina clasa 12a. Sunt multi profesori care ii lasa pe anumiti elevi sa termine clasa 12a la diferite materii, acestia fiind total pe dinafara.

Legat de rezultatele slabe, cred ca de vina este si economia foarte slaba a Romaniei. Cei mai multi parinti lucreaza foarte mult pe bani putini, neavand timp de copii lor, altii sunt plecati in strainate lasandu-si copii singuri sau cu bunici.

Un alt factor ar fi poate si tehnologia care distrage atentia multora dintre copii. Daca acum 10-20 de ani nu erau pc-uri sau atatea posturi de televiziune, lumea avea alte preocupari printre care si cititul. In ziua de azi nu mai citesti nimeni dintre pusti decat tabloide de 2 lei.
Senior (6.9k puncte)
0 0
Dupa mine este cel mai bun raspuns,dar mai pot spune ca si o foarte mica parte a profesorilor au o pregatire profesionala
 care lasa de dorit.
2 plusuri 0 minusuri
In societatea de azi, a sti, a fi un om informat, care detine numeroase cunostinte nu mai reprezinta o atractie in randul tinerilor. Spun asta pentru ca tocmai am dat bac-ul, am observat comportamentul multor colegi si e adevarat ca invatatul a devenit un obicei care se practica doar in ajunul testelor/tezelor. E clar ca pt bac nu poti invata intr-o saptamana, trebuie sa pierzi ceva mai mult timp(tot liceul, uneori) pentru ca informatiile sa se "aseze" treptat.

Doar cativa sunt capabili sa asimileze multa informatie intr-un scurt timp, ca sa faca fata bacului, dar aceasta asimilare este valabila pentru o perioada scurta de timp.

Rezultate slabe erau in FIECARE an daca erau instalate camere. Asta e nivelul tarii, trist, dar adevarat! Vinovati sunt toti(parinti, profesori, dar mai ales elevi), iar bacul nu trebuie trecut de toti, desi  putea fi trecut lejer cu un minim efort.

Personal, nu ma astept la rezultate mai bune in anii viitori, in continuare vor invata doar unii, iar altii vor incerca sa fraudeze examenul, sau sa il treaca cu putin noroc(adica sa invete doar anumite subiecte, cu posibilitate mai mare de a pica la examen).
Novice (143 puncte)
0 0
Pai felicitari, Georgiana. Facem parte din cei 43% care au luat Bacu' :))
0 0
"E clar ca pt bac nu poti invata intr-o saptamana, trebuie sa pierzi ceva mai mult timp(tot liceul, uneori) pentru ca informatiile sa se "aseze" treptat."

Eu te contrazic. E foarte posibil sa inveti o saptamana si sa treci bacul. Atentie, am zis 'sa treci', nu sa il iei cu 10.
0 0
Comentariile la romana, poate, dar la mate nu cred ca poti invata intr-o saptamana nici macar de trecere(daca nivelul tau e 0) poate daca ai un noroc chior si sa iti pice la examen doar lucruri care le-ai invatat in ultimul timp, dar e putin probabil, tinand cont de multiplele posibilitati de subiecte. Daca esti la uman, nu prea pot sa ma pronunt, posibil sa poti invata de trecere, dar acum depinde... de capacitatea de a retine, de cum faci fata stresului ca mai ai o groaza de invatat si f putin timp si mai ales de noroc.
0 0
Cineva a invatat pentru Logica 1 zi si a luat 10. Eu am invatat pentru romana sub 10 zile si am luat 9,15 fara sa termin de rezolvat deci ma puteam apropia de 10. La mate e altceva: trebuie mai mult timp si multa concentrare.
0 0
Imposibil ala cu logica, din 2 una: ori nivelul lui la logica nu era 0 si in ziua respectiva a recapitulat mai intens, dar sigur nu se intalnise pt prima data cu informatia, ori minte, ca si eu cunosc destui care vor sa para viteji si zic ca au invatat cat mai putin si vai ce nota mare au scos ei, de parca e o rusine sa petreci timp invatand...
2 plusuri 0 minusuri
Si mai ingrijorator este faptul ca Andronescu schimba din nou sistemul acestui examen. Adica vor avea mai multe sanse cei care n-au invatat mai nimic timp de 4 ani. O sa vedeti scandal la admiterea la facultati doar cu nota de la bac, atunci cand toti tampitii vor lua locul celor care s-au straduit in liceu sa invete ceva, sa-si cladeasca un viitor. Concret, subiectele diferentiate ii vor avantaja pe cei mai slabi (sa mai creasca procentu' de promovare, nu conteaza ca e un procent artificial).
Cea mai mare vina o poarta elevii, urmati de parinti si la urma de profesori (nu toti). Cum sa promovezi bacalaureatul stand pe Facebook si frecand menta? Unii mai au si nerusinarea sa se planga ca a fost prea greu examenul.
Novice (158 puncte)
1 plus 0 minusuri
Rezultatele reflecta realitatea cruda... examenul de bacalaureat nu este un examen pe care sa il ia toti, din cauza asta se si numeste examen; daca toti trec cu brio o evaluare nationala, se mai poate numi ea examen? In niciun caz; ca si la admitere la facultati: unii iau, altii pica.

Consider buna initiativa de a pune camere in salile de clasa, daca alte masuri de impiedicare a fraudarii examenelor nu s-a gasit; si totusi, cunosc cativa elevi care au promovat bacul fara sa stie ceva, nu copiind, ci "cumparand" notele; evident ca stiau si persoanele potrivite.
Junior (1.2k puncte)
...