Pentru a putea publica, trebuie să vă înregistraţi.
Contul se valideaza de admin in cel mult 24 de ore.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.4k comentarii

2.4k utilizatori

1 plus 4 minusuri
21.9k vizualizari
Experimentat (1.7k puncte) in categoria Limba Romana
0 0
Iosif imi pare rau sa-ti zic dar incearca  sa nu vii cu intrebari de TPU aici, trolling, farming....
Acest rasp il puteai aflai si la o simpla scriere pe google. iti facea un auto corect.
0 0
Daca omul nu stia sigur cum se scrie, a intrebat. Nu cred ca a fost vorba de trolling...

Eu unul nu descalific un om pentru greselile de limba, dar, pe de alta parte, nici nu ma retin de la a i le semnala...
0 0
Nu stiam de o astfel de inzestrare ce o are google. Multumesc pentru amicalul raspuns de a ma pune in lumina.
0 0
pai am asteptari mai mari de la tine, dai nishte raspunsuri foarte interesante despre univers, si te impotmolesti la un cuvant de romana. Eu chiar daca nu as stii un cuvant cum se scrie mi-ar fi rusine sa intreb. Stii zicala daca taceai filozof ramaneai. Eu lucrez in domeniul Energetic si odata am avut ocazia ca un tanar absolvent de politehnica sa ma intrebe cum se produce curentul electric. Crede-ma ca nu a mai apucat a2a zi. Pai a terminat o facultate de prestigiu si de profil si el intreaba lucruri de 2 lei.
0 0
mai nene da ce conceptii ceausiste ai...cati ani ai? banuiesc ca peste 30 daca ai facultate.pai ba nene ce invatataturi dai tu la copii mai,sa nu puna intrebari ca se fac de rusine? mai sociabil este ala care spune '   
Daca omul nu stia sigur cum se scrie, a intrebat. Nu cred ca a fost vorba de trolling...
Eu unul nu descalific un om pentru greselile de limba, dar, pe de alta parte, nici nu ma retin de la a i le semnala.'ramai in lumea ta desteptaciune ce esti nu te mai baga cu nestiutori in seama ca oricum prin intrebarile lor poate ai invatat ceva si acum te dai mare...
0 0
Daca tie ti se par faorte interesante aceste intrebari despre cum e vremea afara si cat o fi ora, jos palaria. Cred ca ai foarte multe de invatat. Credeam ca scientia o fi un site de specialitate unde ne rezumam la anumite subiecte.
Lucrez in colaborare cu straini si ca sa ma inteleg cu ei folosim engleza. Desi stiu foate multe cuvinte din engleza specifica domeniului, in care nici nu gasesti traduceri in dictionarele de baza (englez-roman) ce-ar fi sa intreb de fiecare data cand nu stiu sa traduc un cuvant ?
0 0
nu ar fi nimic rau in asta onmule,eu la asta m-am referit,nu toti oamenii sunt culti ca tine,si daca te simti mai sus intra pe selectate de tine lasane cu comentariile tele. Apropo nu esti singurul care stie engleza,si eu stiu si nu invatata la scoala ca tine,sunt oameni care nu au avut solutia sa invete,eu am invatat pentru ca asa am fost nevoit. Te intreb ceva mestere ;DE CE EXISTA WIKIPEDIA? pentru destepti ca tine sau prosti ca noi? iti spun eu pentru toata lumea,de altfel ca si dictionarul. Asa ca eu cred ca tu esti un om dificil in felul tau,ar trebui sa fii mai maleabil,mai sociabil,oricine are DREPTUL LA REPLICA SI LA INTREBARI.Asta este legea firii man. By,by.

1 Raspuns

3 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Legat, desigur.

E vorba de pronumele personal pers. 1 singular, forma de dativ: mie, îmi, mi:

Nu mi-a spus.

Îmi amintesc.

Mie nu mi le-a dat.
Senior (7.9k puncte)
selectat de
0 0
Iosife, cratima apare in momentul in care ea inlocuieste o vocala care a disparut... Cum e in cazul:
Sau = are sensul de "ori" (se scrie impreunat)
S-au = s-au dus, s-au + verb la timpul trecut (de exemplu)
Ai inteles regula? (Probabil ca esti plecat de ceva vreme si unele lucruri incep sa se estompeze ;) ). Esti la capitolul LIMBA ROMANA, asa ca e OK daca ai intrebat asta... Parerea mea! ;)
...