Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
742 vizualizari
Scade consumul de usturoi tensiunea arteriala ori e doar un mit? Alte efecte benefice ale usturoiului în ceea ce priveşte sistemul cardiovascular există? Dacă da, care este explicaţia?
Senior (8.1k puncte) in categoria Corpul uman

3 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri

Din cate vad usturoiul contine Allicin, care are efecte pozitive in sange.

exista si cercetatori care cred ca nu-i bun in cantitati foarte  mari.

Experimentat (3.3k puncte)
0 plusuri 0 minusuri

Da!. Usturoiul dizolva depunerile de colesterol din interiorul arterelor. Daca umbli cu mujdei de usturoi, dizolva pina si pielea de pe virful degetelor.  Am sa va dau o reteta cu usturoi:  300g usturoi;   ~100ml ulei de masline extrevirgin; suc de la 4-5 lamii;  miere de albine (dupa gust);  frunze de rosmarin si seminte de armurariu, cite un pachet, ambele macinate fin  cu risnita de cafea.  Toate acestea se amesteca untr-un mixer.  Se poate consuma ca adaos in farfurie sau pe piine.

Experimentat (3.3k puncte)
0 0
Mie unul nu mi se pare deloc sigur ca "dizolva" depunerile de colesterol de pe artere. Doar nu crezi ca usturoiul circula prin sange sub forma de mujdei asa cum ajunge in stomac. In intestin sufera multe modificari apoi in ficat si altele deci e posibil ca mujdeiul inghitit sa nu aiba nici o legatura cu ce ramane sub forma microscopica in sangele tau.
Multumesc de reteta totusi.
0 0
Mujdeiul trebuie consumat cu regularitate, pe o perioada mai lunga.
0 plusuri 0 minusuri
Substanta benefica din usturoi se numeste alicin(alicina) si se obtine prin zdrobirea usturoiului cit mai bine.Proprietatea majora a usturoiului este de a actiona ca agent antiaterosclerotic, scazand trigliceridele serice si colesterolul(nicidecum eliminarea acestuia din vasele de sange)prin mecanism de eliminare a sarurilor biliare si de inhibare a sintezei de colesterol la nivel hepatic.De asemenea are actiune antiagregant plachetara la nivelul aparatului cardiovascular, are actiune hipotensiva atat asupra tensiunii sistolice cit si a celei diastolice.
Experimentat (1.6k puncte)
...