Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
2.5k vizualizari

Junior (1.3k puncte) in categoria Fizica
0 0
wow, ce tare e. E prima data cand vad asa ceva.

2 Raspunsuri

3 plusuri 0 minusuri
Salut  Iahim.Cred ca cimatica este stiinta care se ocupa cu studiul sunetului asupra materiei si studiaza relatia dintre campuri, vibratii,unde si materie.
Experimentat (1.6k puncte)
0 0
Eu inteleg cum vibratia determina forma si anume, undele formeaza lumea materiala in functie de frecventa... Pacat ca oamenii de pe forum sunt mai interesati de subiecte gen "dumnezeu" decat de lucruri care chiar le-ar putea schimba viata...
PS: daca undele dau forma stau si ma gandesc ce fel de unde au la baza diferite tipare cu care ne-am obisnuit si ce efecte au asupra noastra.
0 0
Da foarte interesant,ca sa nu mai vorbim si de posibilele aplicatii  in  diferite domenii de activitate.
0 0
cinematica este partea din fizica , care studiaza miscarea obiectelor , daca se ia in considerare si interactiunile care determina miscarea atunci vorbim despre dinamica .
0 0
Cornel s-a discutat despre cimatica,nu despre cinematica care e altceva !
2 plusuri 0 minusuri

     Cimatica este studiul fenomenelor de unda care ofera vizual cea mai convingatoare dovada in ceea ce priveste forta sunetului pe cofiguratia si transformarea materiei.

     Prima contributie importanta a acestui fenomen a apartinut lui Galileo Galilei in anul 1680, sustinuta experimental de catre Robert Hooke in anul 1680, perfectionata ulterior in mod sistematic de catre fizicianul - muzician Ernst Chladni de origine germana, cand revolutioneaza experimental demonstrand sistematic intelegerea fenomenului acustic si a functionarii instrumentelor muzicale.

     Primele cifre au fost obtinute insa in anul 1787 de Dr Chladni cu ajutorul unui arc de vioara frecat perpedicular de-a lungul marginii netede a unei placi de metal acoperite cu nisip foarte fin, actualmente desemnate cu numele de,, Figuri Chladni,, vezi aici cateva din schite http://reaggaepsyc.blogspot.be.

     In anul 1967 Dr Hans Jerry nascut in anul 1904 pe 16 august in Basel - Elvetia, un promotor al invataturilor lui Rudolf Steiner (scriitor - filozof) incerca sa demonstreze un efect morfogenetic ( proces care rezulta dezvoltarea unei forme sau structuri) a undei sonore, publicand primul dintre cele doua volume intitulat ,,Kymatic,, unde sustine existenta unei forte prin care sunetul genereaza transformarea structurii a materiei.

    In experimentele sale, el a adaugat pe langa nisipiul fin, o gama larga de lichide si praf pe o placa de metal conectata la un oscilator, care a produs un spectru foarte larg de frecvente. Lichidele cat si nisipul au fost centralizate in structuri diferite, caracterizate prin forme geometrice tipice de frecventa vibratiilor emise de oscilator, poti vedea aici http://cymatechnologies.com/main-symphony-of-sond-part 2.

   Dr Jerry, considerat si ,,Parintele fenomenului,, a fost impresionat de o observatie prin impunerea unei vocalize din vechea sanscrita (Om - Aum), cunoscuta de catre cultul hindus si budist ca ,, sunetul de creatie,,

   PS - ,,Geometria formelor este muzica solidificata,, Pitagora

Junior (1.4k puncte)
...