Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
568 vizualizari

http://www.descopera.ro/dnews/9778193-va-disparea-scrisul-de-mana

Am citit acest scurt articol si am realizat ca nici eu nu prea folosesc scrisul de mana. Doar semnaturi si luarea unor notite.  De multe ori prefer sa notez direct pe telefon orice observatie, memento. Lista de cumparaturi o scriu tot pe telefon decand ma stiu ( deacand au aparut supermarketurile)

Daca trebuie sa scriu ceva mai mult de o pagina scrisul devine foarte urat si indescifrabil. :|

Voi cat de des mai folositi scrisul de mana ??

Senior (6.9k puncte) in categoria Limba Romana
0 0
Softul forumului nu mai permite să răspundem la întrebare, dar răspund printr-un comentariu.

Eu cred că scrisul de mînă va dispărea, tot așa cum au dispărut socotitul cu socotitoarea, rezolvatul problemelor de geometrie în nisip, contabilitatea cu noduri sau pe răboj și cine știe cîte alte „tehnologii” care celor din trecut li s-a părut că nu vor dispărea niciodată.

Scrisul (de orice fel, nu doar cel de mînă) este în esență o modalitate de înregistrare a informațiilor, pentru memorarea personală sau pentru transmiterea de la un om la altul (alții). Dar pentru astfel de operații deja începem să avem tehnologii mai bune decît scrisul cu creionul pe hîrtie. Simplul fapt că după ce am scris pe hîrtie avem adesea nevoie să transmitem ceea ce am scris pe internet (deci să scanăm sau să facem o poză) ne face deja să ezităm dacă data viitoare să mai scriem pe hîrtie sau să trecem direct la calculator. Și asta se întîmplă azi. Ce-o să fie peste 1000 de ani habar nu avem. Iar „niciodată” e o vorbă mare; nu prea poți face afirmații care să rămînă etern valabile.

Da, scriu și eu de mînă, dar deja mai puțin de jumătate din ce scriu e pe hîrtie, iar proporția asta e în continuă scădere. Încă prefer hîrtia de exemplu cînd vreau să fac o schemă rapidă sau un calcul analitic. Aș folosi probabil un calculator dacă mi-ar permite să introduc datele la fel de ușor.

3 Raspunsuri

3 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

Nu, nu va dispărea niciodată. Ar fi şi păcat să pierdem o asemnea abilitate. Dar ai dreptate, categoric, uzul acestuia s-a diminuat considerabil de când cu PC-ul şi gadgeturile portabile.

Dar eu am o altă întrebare de ridicat, legată de întrebarea ta: de ce nu s-a introdus în şcoli, aşa cum este obligatoriu să înveţi să scrii de mână, obligaţia de învăţa să scrii la tastatură? Şi mă refer la modul profesionist, cu toate degetele mâinii.

Nu e ciudat că deşi s-a făcut trecerea către scrisul pe tastatură, nu-i învaţă nimeni pe copii să scrie pe tastatură? Modul în care o fac astăzi cei mai mulţi este rudimentar, ineficient, obositor.

Senior (11.9k puncte)
0 0
E bun scrisul cu toate degetele cand ai de scris in mare parte text pur. Daca ai nevoie de multe semne, coduri, comenzi sau folosesti mult cifre, deja devine mai greoaie metoda oarba. Eu stiu sa scriu cu toate degetele si totusi nu folosesc acest mod, nu l-am folosit niciodata. Dar depinde de domeniu, daca as scrie romane probabil ca ar fi clar mai eficienta.
0 0
nu cred ca se pune problema la copii.
Este un prag bine delimitat, in care cei peste o anumita varsta ori au invatat cat de cat sa foloseasca un pc, implicit sa scrie cu o mana sau foarte greu cu doua maini ori nu au vrut sa aiba de a face cu un pc, si mai este generatia tanara pana in 30 de ani in prezent care foloseste pc ca ceva banal.
EU pot sa spun ca pot sa scriu la nesfarsit fara sa ma uit la tastatura folosind doar punctuatia, virgula si cratima.

Eu cred ca tastatura se invata de la sine si nu ar trebui predata, mai ales ca astia mici sunt ca un burete in materie de invatat.
0 0
Şi eu cred că, cel puţin încă o bucată de vreme, nu va se pune problema inutilităţii scrisului de mână. Este mult mai simplu, mai ieftin, mai la indemână, iar abilitatea utilizării unei unelte de scris nu se reduce doar la scris, ci şi la desenat, la calculat etc. Dacă vrei să îi explici cuiva ceva, o schiţă grafică de mână poate fi mult mai edificatoare, iar textele adăugate nu fac decât să mai detalieze acea schiţă. Dacă vrei să scri pe calculator o demonstraţie matematică, o algebră din aia intortocheată, am motive serioase să cred că trebuie să depui eforturi mai mri decât dacă aceeaşi treabă o faci pe o hârtie, cu un creion.. sau la tablă.

Însă un lucru e iarăşi clar, presiuni pentru a reduce consumul de hârtie mai ales, există şi sunt bine întemeiate. Deşi acest consum a crescut vertiginos o dată cu apariţia calculatorului, a imprimantelor şi copiatoarelor, nu e de neglijat nici consumul consumabilelor de tip caiete, notes-uri etc, dedicate scrisului de mână.
0 plusuri 0 minusuri
Eu scriu de mana aproape zilnic. Nu pot face calcule altfel, iar adesea si ce am de scris text scriu intai pe hartie, cu modificari si tot c e e necesar, si apoi transcriu. Depinde de domeniu si situatie, dar prefer in general scrisul de mana.
Junior (647 puncte)
0 plusuri 0 minusuri
Salut,nu cred ca va putea dispare nici in 1000 de ani...)),in opinia mea tastatura este o stare de comfort,...doar atat...,acum depinde si cum ai fost invatat ,...nu poti pune o persoana care 60 de ani a scris numai de mana sa,i implementezi tastatura in ordinea de zi..)),cunosc directori ,rectori de facultati care actualmente nu stiu cum sa,si deschida laptopul,...deci?...))),prefer scrisul de mana,....evident cand conditia imi permite...cu respect
Junior (1.4k puncte)
0 0
da sunt de acord ca nu va disparea practic ci mai mult teoretic.
Adica daca am de ales sa scriu un eseu de 5000 de pagini ( un exemplu) prefer sa-l scriu de calculator si nici decum de mana. In primul rand nu iti obosesc mainile.
2. la calculator se scrie mult mai rapid decat de mana.
3. se scrie citet, pe intelesul tutor.
Deja am ajuns ca cei sub 30 de ani sa stie cu toti sa foloseasca calculatorul.
...