Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

5 plusuri 0 minusuri
1.6k vizualizari
Ma refer la descoperirea care a influentat cel mai mult,apropos la raspunsul lui Quark...
Novice (245 puncte) in categoria Diverse

7 Raspunsuri

3 plusuri 5 minusuri
Salut.

Descoperirile omenirii se leaga intre ele.Nu poti spune ca o anume descoperire e cea mai mare.Sa luam exemplu:Prima mare descoperire a fost roata.Datorita rotii sa inventat ulterior carul si tot asa pina la era nucleara.Cred ca cu ajutorul computerului cuantic vom face o mai mare descoperire decat computerul cuantic.Descoperirea inteligentei artificiale va conduce ulterior la masini constiente mai inteligente decat omul.Deci in concluzie cam toate descoperirile se leaga intre ele.pa
Junior (936 puncte)
0 0
Confundați descoperirile cu invențiile. Roata nu a fost descoperită --- unde era ascunsă? ---, ci inventată. Descoperi ceva ce există deja: o particulă, un corp ceresc, un element chimic, un fenomen, o proteină, o genă, o specie, un manuscris, o insulă etc. De asemenea poți descoperi lucruri imateriale: legi ale naturii, relații între mărimi, corelații între fenomene, cauzalități etc.

În schimb inventezi ceva ce nu exista: hîrtia, tranzistorul, motorul cu abur, cuvinte, jocuri, calculul infinitezimal, feluri de mîncare etc.
0 0
Ai mare dreptate!
2 plusuri 1 minus
Eu cred că cea mai importantă descoperire a fost ceea ce azi numim Teoria Evoluţiei.

Concurenţa e mare pentru că Personal Computer (PC) de exemplu este una dintre cele mai performante şi incredibile scule inventate vreodată, iar Teoria relativităţii a reuşit şi ea să "deblocheze" o mulţime de pârghii. Însă Teoria Evoluţiei este o abordare ce se manifestă într-o cea mai mare complexitate, atât la nivel uman, cât şi la nivelul celei mai deosebite forme de manifestare a materiei: viaţa!
Experimentat (3.1k puncte)
3 plusuri 0 minusuri
Cred ca cea mai mare descoperire a omenirii a fost realizarea faptului ca acest univers incredibil de mare poate fi explicat cu ajutorul matematicii.

Deci, in opinia mea, cea mai mare descoperire a omenirii este matematica.
Experimentat (3.5k puncte)
6 plusuri 1 minus
cea mai mare descoperire a fost curentul electric.

Fara acesta nu am fi evoluat deloc. Uitati-va ca toata evolutia noastra se datoreaza ultimilor 50-70 de ani.
Senior (6.9k puncte)
0 0
De aceeasi pare sunt si eu.Cam tot ce exista are la baza curentul electric.Debla transmiterea impulsurilor nervoase la multe alte lucruri.
3 plusuri 2 minusuri

Internetul, care s-a transformat într-u depozitar al informaţiei umanităţii.

PS. AdiJapan are dreptate în comentariul său privind diferenţa descoperire-invenţie, dar cred că răspunsurile date sunt în acord cu intenţia lui Coatache, chiar dacă exprimarea lui nu este cea mai riguroasă.

Senior (11.9k puncte)
3 plusuri 0 minusuri

Fara indoiala in perioada ultimelor milenii a fost scrisul, fara el, societatile nu ar fi putut evolua asa repede, datorita lui informatia a putut circula si acumula. Nu poti construi un zgarie nori doar cu limbajul oral. Lucararile complexe au nevoie de limbajul scris.

Probabil incasii ne-au putut demonstra ca se poate ajunge pana la un anumit nivel si fara scris, totusi aveau o forma ingenioasa de registru numita Quipu, un fel de manunchi de sfori cu noduri facute la diferite distante , unde se putea codifica cati locuitori sunt intr-o localitate, cat porumb este in hambar, animale , soldati ,etc.

 

Daca o luam in sens mai larg adica in milioane de ani, poate fi focul sau prima unealta folosita de catre om, totusi au fost perioade foarte lungi, cand umanitatea a batut pasul pe loc, iar evolutia lor a fost extrem de lenta.  (un milion de ani are 10 mii de secole), Homo sapiens a reusit sa sara la alt nivel in ultimii 10 mii de ani, probabil a mostenit instrumentele si focul de la stramosii lui.

Intorcandu-ne la scris, aparitia tiparului a insemnat alt salt inainte, informatia a explodat, a fost ceva asemanator internetului din ziua de azi.

Experimentat (3.3k puncte)
2 plusuri 0 minusuri
Eu cred ca cea mai mare descoperire a omenirii a fost focul!Datorita lui am evoluat.
Novice (121 puncte)
...