Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 1 minus
2.1k vizualizari
Teorie controversata despre Univers: timpul se va OPRI. Am mai dezbatut ideea dar tot mai multi savanti observa ca timpul se scurge din ce in ce mai repede in univers.Pina cand?Pina cand se va opri de tot?
Mai multe pe:

http://ro.stiri.yahoo.com/teorie-controversata-despre-univers-timpul-se-va-opri-101500128.html
Junior (936 puncte) in categoria Stiati ca?-Univers
0 0
Tot de aiureli de ţii?

9 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Da-mi voie sa ma indoiesc deocamdata ca e chiar asa. Articolul respectiv nu l-am gasit in nicio revista serioasa. Cercetatorii mentionati nu au in Physical Review niciun articol pe tema asta (au intr-adevar articole pe diverse alte teme in domeniul fizicii si cosmologiei). La articolul de pe Yahoo si la cel din Telegraph nu se dau surse, si nu am gasit vreun articol originar. Apoi, chestia care sare in ochi: nu-mi pot imagina cum trei oameni de stiinta seriosi spun o chestie complet ciudata: ca Universul are un centru...

As dori sa vad articolul de la baza, scris de cei doi. Sunt aproape convinsa ca cineva l-a citit si a inteles niste treburi aiurea, cum deseori o fac ziaristii afoni in acest domeniu. Pana la noi ordine, nu am ce comenta.
Experimentat (2.6k puncte)
4 plusuri 0 minusuri
Articolul e destul de vechi, cei de la telegraph au ramas probabil in pana de subiecte.

 

Physics Forum: http://www.physicsforums.com/showthread.php?t=206075
0 0
Mda, articolele chiar sunt vechi si n-am putut sa le vad in totalitate. Oricum, am vazut ca nu e vba de "centrul Universului" ci de comportamentul supernovelor mai departate si mai apropiate - ceea ce se stie inca de cand s-a descoperit expansiunea accelerata.

Oricum, ca sa excluda din calcule energia intunecata, multi au venit cu diverse teorii (ca timpul incetineste, ca ne aflam intr-o zona goala etc), insa niciuna nu a fost dovedita ca valabila pana acum.

Merci de link.
2 plusuri 5 minusuri
Timpul e o unitate de masura, el se opreste doar atunci cand nu mai are ce sa masoare. Deci daca timpul s-ar opri cu siguranta nu exista nimic in materie sa semnaleze oprirea lui fiindca se scurge in pararel cu manifestarea materiei.
Experimentat (1.7k puncte)
0 0
Timpul e o mărime. Unitatea lui de măsură e secunda, anul etc.
1 1
Timpul - spatiul o legatura ce nu poate fi inca explicata, dar despre care stim totusi multe lucruri, suficiente, zic eu, ca sa putem spune ca timpul s-ar opri numai daca nu ar exista spatiu. Ce putem spune momentan e ca acolo unde e spatiu "mult" (gravitatie puternica) timpul curge mai incet ca de exemplu pe o stea, pe Pamant sau , la modul extrem, intr-o gaura neagra iar acolo unde e "mai putin" (gravitatie foarte scazuta) ca de exemplu in spatiu el "curge" mai repede. Deci ca timpul sa curga mai repede, este nevoie ca spatiul sa se rarefieze si un rol in privinta asta il va avea expansiunea Universului. Totusi observam ca timpul ar trebui sa curga mai repede odata cu expansiunea nu sa inghete... Probabil in Univers avem si vom avea diverse 'tipuri" de trecere a timpului in functie de cata materie este acolo dar atata timp cat exista spatiul timpul nu are cum sa dispara doar spatiul e cel care l-a creat. Poate in anumite portiuni ale Universului in care materia este infinit de rarefiata timpul sa curga catre infinit asa cum intr-o gaura neagra unde materia este infinit de densa.tinde catre 0 (sau - infinit). Tinde dar nu stim totusi sigur ca e 0,  asa cum nu putem sti si nici nu presupunem ca ar ajunge undeva chiar la infinit.
Sincer, ca o paralela, chiar si intr-o gaura neagra nu cred ca putem vorbi de densitate infinita si nici de pierderea informatiei de vreme ce o gaura neagra creste in dimensiuni odata ce mananca noi stele. Se pare ca ceva acolo tine minte cata materia a mancat si "o mareste' proportional
2 plusuri 4 minusuri
BUna, eu cred ca timpul nu este un fenomen care sa existe, eu vad timpul in 2 feluri: cand un obiect se misca, si cand un obiect se modifica, daca spunem acuma 2 ore ne referim la unde eram acuma 2 ore si ce faceam. Si noi oameni inbatrinim, fierul rugineste, etc. asta reprezinta miscarea in continua a moleculelor etc. totul este intro continua modificare. Daca un obiect nu sar misca deloc si nu ar inbatrani (modifica) deloc atunci acel obiect nu este afectat de timp. Aproape totul in univers e afectat de timp. In interiorul unei gauri negre nu exista timp, si mai cred eu la nivel molecular mai este apa care este afectata mai putin de timp, la aceasi temperatura ea nu se modifica. Asta cred eu,
Novice (129 puncte)
2 plusuri 1 minus
pai aia numai cu stiri cu titluri idioate vin. Timpul este doar modul nostru de masurare a evenimentelor.. Unii teoreticieni sustin ca timpul nici n-ar exista.

Plus ca timpul "se scurge"(ca sa zic asa) in mod diverit in univers. De exemplu un om care e pe pamant si o clona pur identica a acestuia  aflata intr-o nava cam pe unde i Pluto ar imbatranii diferit. Ca sa nu mai zic ca in aproprierea unor forte gravitationale imense(cum ar fi in proximitatea unei gauri negre)m, timpul, ca sa zic asa, s-ar scurge mult mai lent
Novice (200 puncte)
0 0
Ceea ce vroia sa transmita intrebarea este faptul ca toate tind sa creasca in frecventa pana cand timpul perceput acum va deveni nesemnificativ in infinitate.
2 plusuri 1 minus

din start... nu vad care ii logica scrisa de tine: timpul se scurge din ce in ce mai repede in univers.Pina cand?Pina cand se va opri de tot?

pai cum sa se opreasca daca se "scurge" din ce in ce mai repede? Timpul nu este ceva ce se termina (ca nisipul dintr-o clepsidra)

faptul ca timpul se scurge diferit in univers se datoreaza vitezei. cu cat viteza creste, cu atat timpul se scurge mai greu. Noi am adaptat timpul care ne este bun aici pe pamant. De exemplu: 2 persoane pornesc cronometrul de-odata; o persoana sta pe pamant si una "merge" pana pe marte si vine inapoi, cronometrul de pe pamant va arata alta valoare fata de cel care vine de pe marte :)

PS: nu uitati ce-a zis taticu` stiintei: "timpul este relativ"

Novice (151 puncte)
1 plus 3 minusuri
buna,timpul este relativ,dar poate fi comprimat...sub influenta rezonantei Shumann..
Junior (1.4k puncte)
0 0
schumann,..iertati,ma
0 0
schumann,..iertati,ma.....am papat o litera ....
0 0
Desigur, Shumann...  Ai citit tu pe net, desigur. Dar să ştii că şi despre Mama Omida scrie pe net. Nu ar trebui să-i faci o vizită să vezi ce părere are despre stupizenia asta? Mă refer la rezonanţa de care zici...
0 0
mda....epic,...intr,un fel)),este bine sa citesti..te mentine treaz dar sa nu uitam ,,in mijlocul dificultatii sta oprtunitatea,,cum spune tatal tatilor si daca omogenizam cateva ipoteze ne vom straduii sa intelegem relativitatea care este....
1 plus 4 minusuri
Timpul se va opri doar daca va disparea materia.
Experimentat (3.6k puncte)
0 plusuri 1 minus

Salut.am citit.timpul se va opri si ne vom vedea asa cum sintem si nu vom putea schimba nimic ma intreb ne va placea ce vom vedea.

Novice (156 puncte)
...