Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
1.2k vizualizari
Exista ceva in lumea inconjuratoare care sa aiba perfectiunea ca si caracteristica? Exista ceva perfect circular, perfect drept, perfect....whatever??
Experimentat (3.5k puncte) in categoria Fizica
0 0
Realitatea cui?
0 0
Eu stiu ca e doar una singura
0 0
Fiecare are realitatea lui intrucat decidem personal ce anume e real si ce nu. Te asigur ca bastinasii izolati din bazinul amazonului nu sunt familiari cu tehnologia pe care noi o experimentam atat de lejer. Pentru ei calculatorul nu reprezinta o realitate. (un exemplu simplu ce denota subiectivitatea realitatii)
Experienta determina unde anume se termina realitatea fiecaruia.
0 0
Eu cred ca realitatea e aceeasi, doar ca nu toti experimentam aceleasi parti ale sale. Avem acces doar la 'franturi' ale realitatii, daca bastinasii nu au acces la calculator, nu inseamna ca nu exista.

4 Raspunsuri

4 plusuri 1 minus
 
Cel mai bun raspuns
Perfecţiunea are o definiţie destul de largă, este atributul maxim acordat unei caracteristici, însă aprecierea acestui atribut depinde de foarte multe, inclusiv de gradul de cunoaştere (a obiectului, fenomenului analizat şi caracterizat) la momentul aprecierii. Ori dacă luăm în considerare această variabilă numită cunoaştere, perfecţiunea devine şi ea variabilă, adică ceea ce poate fi considerat perfect azi, mâine va putea părea imperfect.

De asemenea, perfecţiunea poate fi şi un dezirat, o ţintă considerată posibilă, încă neatinsă. Tindem spre perfecţiune în acest caz, iar atingerea ei propulsează ştacheta şi mai sus, spre un nou "record".

Însăşi aprecierea realităţii poate crea probleme, aşa că prefer să consider perfecţiunea doar o noţiune abstractă, având însă caracteristici evolutive.
Experimentat (3.1k puncte)
1 plus 0 minusuri
Am citit că elecronul este perfect rotund... Aranjarea atomilor în diverse structuri...

Spaţiul, legile fizicii - par a fi perfecte, adică să nu admită excepţii.

Suprafaţa unui unei piscine acoperite - cred că asigură un nivel de liniaritate apropiat de perfecţiune, până la un anumit nivel (atomic).
Senior (11.9k puncte)
0 0
3 plusuri 0 minusuri
Salut

NU exista nimic perfect.Perfectiunea nu poate fi atinsa.Se poate tinde spre perfectiune dar nu se poate atinge perfectiunea in niciun domeniu.Chiar si legile fizicii pe cat se par de perfecte exista exceptii in univers unde nu se pot aplica(Ex.:legile fizicii intr-o gaura neagra).pa
Junior (936 puncte)
0 0
Deci legile fizicii nu corespund tocmai cu legile universului din moment ce gaurile negre nu sunt o raritate...
2 plusuri 2 minusuri

Perfect .... whatever sigur există....

De pildă, până la meciul cu Froch, recordul lui Bute la profesionisti era unul perfect. 0 infrangeri. Rezolvarea unei lucrări de control la matematică poate fi şi aceasta perfectă, adică de nota 10.

Va trebui să restrângi puţin zona în care avem voie să localizăm perfecţiunea ca să putem fi mai expliciţi şi mai ales mai exacţi în răspunsuri.

 

P.S.:

Chiar dacă se va dovedi că nu există perfecţiune în realitate, există cu siguranţă superlative, iar unii se identifică cu aşa ceva, de unde şi nume de utilizator de-a dreptul tragi-comice precum Thebest Best :)

Senior (8.1k puncte)
0 0
@gogu:IARASI incepi cu misto-ul?Patetic ca de obicei ...
0 0
@Thebest Best

Trebuie să te hotărăşti...ori îmi dai voturi negative (ceea ce deja ai făcut, fără vreo justificare scrisă), ori mă raportezi, ceea ce iar ai făcut...

Cum ai traduce Thebest Best în româneşte?
0 0
Gogule, ma gandeam mai degraba la niste obiecte macro/microscopice. Greseala mea :)
0 0
Mai GOGU:Nu am gasit TheBest simplu cand m-am inscris pe facebook ca era luat!!!
...