Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 1 minus
851 vizualizari
In ultimul timp sunt identificate tot mai multe gauri negre in Univers, iar teoria spune ca gaurile negre "cresc" cu fiecare obiect care "intra in ele". Dupa logica mea in timp se va ajunge la o singura gaura neagra in care ar fi tot Universul (nu stiu ce se intampla cand doua gauri negre se intalnesc).
Novice (183 puncte) in categoria Terra-Univers
0 0
Si daca universul nostru s-a nascut intr-o gaura neagra care face parte dintr-un univers paralel???I-ti recomand emisiunea Curiosity episodul 5 - Is There a Parallel Universe?September 13, 2011 pe discovery.
0 0
Inainte de BB universul nu se asemana cu o gaura neagra?
0 0
Salut

Exista suficiente premise sa credem ca Universul NU este intr-o gaura neagra.
1 Sa nu uitam ce se presupune ca se intampla intr-o gaura neagra. Una din presupuneri zice ca timpul incetineste pana aproape de 0 si ca intr-o secunda traita acolo am fi bombardati de radiatii pentru care, momentan nu avem unitati de masura, care ar fi adunate in echivalentul a milioane sau miliarde de ani pamantesti (sa nu uitam totul ar fi intr-o secunda sau poate cateva secunde). O alta zice ca am fi micsorati pana la dimensiunile unei particule subatomice iar despre cum s-ar produce aceasta micsorare nu putem decat sa ne dam cu presupusul dar cu siguranta zic nu ar fi placuta si cel mai probabil nu s-ar respecta proportional pentru toate partile corpului.
2 Ar fi cam greu sa ajungem acolo
3 Sa zicem ca inainte de BB Universul a fost o gaura neagra. Atunci sa nu uitam ce s-a intamplat cu ea. Si daca s-a produs o explozie a acelei gauri negre atunci inseamna ca ea nu mai exista si noi nu mai suntem in ea.
0 0
Universul e acelasi doar in alta forma...
0 0
Da, o alta forma, o supa de atomi.

4 Raspunsuri

1 plus 2 minusuri
Salut Cosmin,

exista doua probleme in ipoteza de la care ai plecat:

1) Faptul ca se identifica tot mai multe gauri negre nu inseamna ca ele se inmultesc.

2) Faptul ca ele cresc continuu, respectiv ca inghit materie intr-un mod continuu.

Nici una, nici cealalta nu sunt adevarate.

Mergand totusi pe aceste premise false si mergand inainte cu logica lucrurilor, rationamentul ca tot universul ar fi cuprins intr-o mare gaura neagra este iarasi gresit. Motivul este ca o gaura neagra "inghite" materie, ci nu spatiu.

P.S. Cand doua gauri negre se intalnesc se ciocnesc si ori devin o gaura neagra mai mare, ori una dintre cele doua gauri negre este distrusa, ori ... amandoua., insa prima varianta este cea mai probabila.

O zi buna !
Junior (717 puncte)
0 0
The best, macar spune-i omului ce a gresit, ca eu nu imi dau seama. Poate ne luminezi :D
0 0
Schipix, daca prin faptul ca "o gaura neagra este distrusa" ai vrut sa zici ca dispare, fiind absorbita de cealalta, atunci e corect. Eu nu am auzit de acest fenomen care presupune distrugerea unei gauri negre de catre alta.
0 0
Salut Claudiu,
am adus in discutie niste simulari computerizate care au dat si astfel de rezultate ca fiind posibile. Tocmai de aceea am si subliniat faptul ca cea mai probabila ar fi prima.
0 0
Iar presupunerile tale sunt bazate pe...?
Ce te face sa crezi ca niste simulari computerizate ar putea descrie ceva ce nici nu intelegem?
0 0
Stiu ca gaurile negre au dimensiuni si forte diferite, o gaura neagra daca are o dimensiune foarte mare poate sa fie "slaba" si invers. Ma gandesc ca daca doua gauri negre cu forte diferite nu se pot distruge una pe alta, cea mai "puternica" eliminand-o pe cealalta sau in alt caz sa o "asimileze" pe cea cu forta mai mica.
1 plus 0 minusuri
Salut Barbu.

Nu te ingrijora prea mult fiindca gaurile negre oricat de mari sunt momentan in viitor vor dispare.Gaurile negre se evapora,iar in viitorul indepartat cand nu vor mai avea materie de devorat vor incepe sa se evapore si sa se dezintegreze sub actiunea energiei intunecate care va sfasia universul.Totul va deveni o supa de atomi.pa
Junior (936 puncte)
0 0
Asta datorita teoriilor actuale conform carora energia intunecata va intinde atat de mult universul pana cand il va dezintegra.Dar e doar o teorie.In emisiunea Curiosity ep 5 sunt altfel de teorii.Trage singur concluzia.pa
0 0
Salut Thebest! Nu ma ingrijorez ca as putea fi inghitit vreo data de o gaura neagra, am intrebat pentru ca nu intelegeam exact ce s-ar putea intampla la nivel teoretic (cel putin) in viitor cu aceste gauri negre. O sa-mi privesc episodul pe care l-ai mentionat pentru a trage niste concluzii.
0 plusuri 5 minusuri
in primul rand doua gauri negre ce se atrag se neutralizeaza intre ele , in aldoilea rand cum spunea si mai sus nu se poate atrage universul intr-o gaura neagra , in al treilea rand gaura neagra este un fel de usa spre alta dimenisune doar ca trecerea se face mult mai rapid decat prin ocolirea gaurii
Novice (138 puncte)
0 0
Eu din cate stiu gaurile negre sunt diferite de gaurile de vierme (la care cred ca faci referire). Stiu ca mult timp aceasta acestea au fost confundate sau chiar se spunea ca sunt una si aceeasi.
0 plusuri 0 minusuri
Cand doua gauri negre se intalnesc, rezulta una singura mare cat amandoua.

Numai ca Universul se extinde, si inca accelerat, asa ca nu prea sunt sanse ca gaurile negre sa fuzioneze. Daca Universul s-ar fi contractat, probabil ca ar fi fost tot mai putine (si mai mari) gauri negre, insa cand ai expansiune, ele vor deveni solitare dupa ce vor fi inghitit toata materia din jur, si vor incepe incet sa se evapore.
Experimentat (2.6k puncte)
...