Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 1 minus
1.2k vizualizari

Sunt curios cum se poate ajunge de la o apa murdara la apa potabila intr-o statie de curatare si purificare a apei.

 

Întrebarea a fost formulată de damian în vechea secţiune QA şi nu a primit răspunsuri...

(25 puncte) in categoria Tehnologie
0 0
O pagină web foarte interesantă pe tema asta poate fi consultată aici: http://www.greenagenda.org/eco-aqua/epurare.htm
0 0
interesant articolul dar este vorba despre reintroducerea in ecosistem a apei menajere
0 0
Man in legatura cu asta eu am o nelamurire visavis de asazisa purificare a apei , si pe care nu o cred , dar sa imi expun ideia ,,,,intr-o apa , de exemplu un rau , din care se extrage apa pentru distributie la cetateni ( dupa ce a fost cica purificata ) ,,,,in apa aia intra si animale care o traverseaza si daca e rece sau repede fac pe ele de frig sau de frica , altii deverseaza diferite deseuri si substante , foarte multe mortale , sau cel putin toxice ,,, altii spala masinile ,,,, altii fac baie , si isi fac nevoile  acolo in apa , exact ca la strand sau ca la piscina  , ori  ca la  jacuzzi , altii arunca gunoiul si balegarul de la animale sau menajer ,,,, deci statiile alea de epurare probabil opresc namolul , obiecte , peturi , gunoaie , si altele ,,,, dar virusii si bacteriile cum le opresc ? Ca probabil nu folosesc catalizatori si filtre pentru purificare microbiologica  extraterestre mai mult ca sigur .

Eu eram odata in Piatra Neamt in concediu , si am fost curios sa verific puritatea apei de la robinet de indata ce am ajuns in camera , am luat un borcan de 1 litru , am luat 2 electrozi de grafit de la baterii mari , doua fire si o bobina de sarcina , si am bagat electrozii intr-un capac de plastic apoi i-am imersat in apa din borcan prelevata de la robinet ,  si am cuplat electrozii la priza pentru 2 ore , un fel de electroliza a apei . Dupa 2 ore pe un electrod s-a depus o mazga maronie lucioasa si alunecoasa  foarte urat mirositoare in strat gros de 3 sau 4 milimetri , iar pe al doilea electrod s-a depus un praf alb posibil var folosit probabil la statia de purificare . Si nu am avut curaj sa consum apa de la robinet nici de curiozitate , am aratat si la cei din grupul nostru , si toti mergeam pe munte in Cernegura si acolo am gasit un izvor foarte curat cristalin rece si bun , si doar de acolo luam apa  de baut si de gatit . Asta am descoperit eu , poate la altii n-o fi asa , sau o fi mai rau , la mine asa s-a nimerit .

2 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri
cred ca aici e ceea ce cauti :
Novice (200 puncte)
0 plusuri 1 minus
Salut,nu de mult am analizat un proces de desalinizare a apei marine,am constatat spre uimirea mea ca acest mod de desalinizare este foarte simplu(antic), -- ,,distilare,,-- ,,vaporizare,,evident dupa ce apa este filtrata printr,un procedeu la fel de simplu(este plimbat prin site, filtre cu osmoza inversa,sau ozonatoare apa/aer,sau ionizatoare apa/aer si mult mai multe metode..
Junior (1.4k puncte)
...