Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
550 vizualizari

 

 

Junior (565 puncte) in categoria Terra-Univers
0 0
Primul meu reflex ar fi fost să rotesc camera aproximativ în jurul axei optice. Mi-aș fi dat astfel seama dacă imaginea fantomă a soarelui vine din afara camerei sau din interior. Dacă soarele-fantomă se rotește împreună cu camera atunci vine din interior. (Tipul spune „whatever I do, the light's there”, dar nu i-a trecut prin cap să facă altceva decît mici înclinări ale camerei.)

Bănuiala mea e că filtrul pe care îl pune în fața obiectivului e ușor prismatic, adică are formă de pană cu unghi mic. Asta creează o imagine secundară, mult slăbită, a soarelui. De fapt creează o serie întreagă de fantome, dar absorbția filtrului face ca fiecare imagine succesivă să fie mult mai slabă decît precedenta. Dacă vă uitați în jur de secunda 19 (și în alte momente) o să vedeți că mai este o imagine fantomă a soarelui, în aceeași direcție cu prima, la distanță dublă, dar mult mai slabă.

O altă posibilitate este ca între obiectiv și filtru să se formeze iarăși o pană, între două suprafețe plane. Asta se poate întîmpla dacă obiectivul are suprafața exterioară plană, așa cum au unele telefoane mobile, dar mai sînt și alte condiții în care poate apărea fantoma.
0 0
un foarte  bun punct de vedere. un raspuns asemanator am primit de la Sunsflare ( al gasesti pe youtube) : " There are a few things that could be at play here. There first is using two sunglasses which could cause a second reflection that would appear to be fixed. Also, it may be the clouds (in acest video nu sunt prezenti) catching the rays making the larger in appearance "second" sun. If someone makes a video like this,the best test would be to put their finger over the second sun. If the other one did not vanish also then it would start to get interesting".
Dar in acest caz un ar fi trebuit sa apara tot timpul ? tipul  zice in description ca apare la un anumit interval de timp.  am cerut o confirmare in acest sens .Sper sa primesc si un raspuns

1 Raspuns

2 plusuri 1 minus
Nu mi se pare interesant atat timp cat s-a filmat cu o camera video. Nici macar oglinda nu ne reda imaginea exacta atunci cand privim in ea, ce sa mai vorbim de o camera. De la intrarea in atmosfera al ansamblului de fotoni purtatori de informatie pana ca filmul sa ajunga pe youtube.com imaginea s-a deformat datorita fotonilor care au interactionat cu diverse medii. Priveste printr-o masca de sudor si o sa vezi acelasi lucru.
Experimentat (1.7k puncte)
0 0
Cine mi-a dat vot negativ probabil ar fi vrut sa auda ca sunt 2 sau 3 sori. Merci Beaucoup, Mortacci Vostra. (fii de na mignot')
...