Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
473 vizualizari
Am citit despre blocarea accesului la Internet în Egipt şi despre posibilitatea Chinei de a bloca complet accesul la Internet dacă ar dori.

Cum se poate face asta? Cum poate guvernul bloca Internetul?

Se poate şi în România? Cum?
Senior (11.9k puncte) in categoria Tehnologia Informatiei

1 Raspuns

7 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

 

"Google este disponibil în China, dar guvernul chinez a ordonat Google să cenzure rezultatele căutării. Căutări Google pot fi încă efectuate în China, dar ele sunt dirijate printr-o altă companie din Hong Kong. Veniturile Google in China au scăzut, ca urmare a acestui fapt. YouTube a fost blocat în China din martie 2009. China a blocat, de asemenea, Twitter, dar activişti chinezi au încă acces. Facebook a fost blocat din iulie 2009, după revolte etnice din Xinjiang."  - citat !
 
avand in vedere complexitatea internetului, statul poate controla destul de usor, prin providerii de internet., Internetul nu este decat o retea globala din cara fiecare tara poate controla traficul catre exterior.
 
Da se poate si in Romania, statul acorda anumite licente catre providerii care furnizeaza internet, RDS, UPC, Vodafone, Cosmote, Orange... Prin taierea acestora licentele implicit oblgandu-i sa deconecteze tara de la restul retelei.
 
Din statistici putem spune ca Romania e pe locul 2 in lume ca viteza de net iar raportul viteza/pret cred ca este unul dintre cele mai bune din lume.
 
Daca la noi 100mb/sec costa 30ron  pot spune ca in Emirate 10mb/s costa 300E-400E, mai toate tarile avand net limitat (cum ai avea pe vodafone 1gb/luna) asa e si in strainatate.   (2mbit connection with a 6GB monthly limit for around 800 AED )- adica o conexiune de 2mb cu o limita de 6gb pe luna costa undeva la 150 euro in Dubai,   "am fost acolo si pt o conexiune "penala"(sau foarte buna cum ar zice arabii) plateam undeva la 500Euro/luna " - la acest pret piperat daca downloadam 2 filme hd ramaneam fara net restul lunii + ca era sansa sa intru si la puscarie.
 
Deci concluzia e ca fiti multumiti ca internet ca la noi nu mai are nimenea, cu exceptia catorva orase din lume (unde viteza medie de download este undeva la 30-40mb/s)
 
Senior (6.9k puncte)
...