Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
6.7k vizualizari
De cativa ani incoace toate electrocasnicele sunt insemnate cu diferite clase de consum incepand de la A+++, A++, A+ A, ...... G.

Avand in vedere ca acestea difera pt fiecare tip de consumator in parte, ar trebui sa existe si valorile standard acordate acestor litere.

Pt ca sunt multe aparate care nu specifica consumul ci doar clasa energetica de tip X

CU ce ma ajuta ca pe un aparat de aer conditionat era trecuta litera A iar pe altul litera D. (Daca aceasta diferenta este de doar 5-10-20kW pe an aceaste litere nu au nicio valoare, dar daca este mai mare poate are.) Deci nestiind valoare literei D acest lucru te sperie la prima vizualizare a produsului si te indeamna sa cauti ceva mai economic fara ca tu defat sa stii care e diferenta intre aceste litere.
Senior (6.9k puncte) in categoria Fizica
0 0
Nu există unitatea de măsură kW/an.

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

Clasele energetice de care vorbeşti sunt nişte aprecieri legate de eficienţa acelui aparat, mai exact cât din energia electrică consumată (pe care o plateşte consumatorul) este efectiv folosită de aparat, adică o informaţie aproximativă şi cât mai intuitivă asupra randamentului acelui aparat. AICI se pot vedea detalii atât despre ce inseamnă acea clasificare cât şi unde şi cum se folosesc (e destul de mult).

Experimentat (3.1k puncte)
...