Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
635 vizualizari

Hipnoza mi s-a parut mereu o curiozitate. La ce ajuta? Ce este de fapt aceasta stare de hipnoza? Si mai ales - chiar se pot face lucruri sub hipnoza care nu sunt posibile in stare de veghe, ca reamintirea unor evenimente altfel pierdute din memorie?

Întrebarea a fost formulată de vartolomato în vechea secţiune QA şi nu a primit răspunsuri lămuritoare...

 

(25 puncte) in categoria Corpul uman

1 Raspuns

0 plusuri 1 minus
Da, hipnoza ajuta la reamintirea unor evenimente, insa trebuie sa fie facuta de persoane specializate fiindca este riscanta; de exemplu, individului supus la hipnoza ii poti induce, poate involuntar, anumite stari sau anumite mesaje in subconstient iar cand se va "trezi" le va lua ca bune, ca fiind naturale. Este un punct sensibil acest subiect. Amintirile uitate nu sunt complet sterse, ci sunt trecute in subconstient.

Un exemplu: unei femei nu ii placea laptele si curioasa a apelat la hipnoza. La final a fost uimita de ceea ce a aflat: cand era mica, in timp ce se afla cu mama sa in vizita la o prietena a acesteia, aceasta i-a dat un pahar de lapte. Cand mama ei a iesit afara din camera, prietena mamei i-a luat paharul de lapte si a dat catelului pe care il avea sa bea. Cand mama respectivei fete s-a intors in camera, prietena acesteia i-a pus laptele inapoi pe masa, iar fata a refuzat laptele, mama acesteia fiind uimita de refuzul fiicei sale ( evident ca nu a stiut ce se intamplase in camera cat timp ea a lipsit).
Junior (1.2k puncte)
...