Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
761 vizualizari
Cultura estică a penetrat destul de bine cultura vestică. Meditaţia, de exemplu, a fost importată, ca fiind o metodă excelentă pentru a îmbunătăţi diverse abilităţi cognitive.

Dar funcţionează realmente meditaţia? Şi dacă da, ce efect are asupra creierului? Care sunt abilităţile, capacităţile pe care le modifică?
Senior (11.9k puncte) in categoria Biologie
0 0
Meditatie: "Proces de examinare profundă a unei idei, situații sau probleme; cugetare adâncă; reflecție."
Cine ar fi crezut ca gandirea profunda ne poate imbunatati perceptia!?
Efectele difera de la om la om deci orice concluzie ar fi prematura.

2 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri

Ce meditaţie? cred că nu cea transcendentală? sau asta e?

Efectul principal al unei meditaţii pe care ar trebui să o facem zilnic este că ne pune ordine în gândire. A reflecta asupra a ceea ce a mers bine şi asupra a ceea ce a fost nefast consolidează încrederea în forţele proprii.

Junior (674 puncte)
0 0
Livius nu cred ca ai inteles mare lucru din intrebare ,altminteri foarte inteligenta. Te rog nu mai vorbi.ms
0 0
Îţi înţeleg frustrarea, stai liniştit. Sau poate eşti atât de profund încât adopţi filosofia lui Wittgenstein care spune că despre ce nu se poate vorbi trebuie să se tacă?!
1 plus 0 minusuri
salut,in opinia mea creierul uman trebuie intretinut cu ,,meditatie,,altfel nu,si capata randament...cum putem rezolva o situatie sa zicem intr,un context administrativ daca creierul nu este antrenat...tinand cont ca nu functioneaza nici macar 20 la suta este teribil de greu sa explicam concret capacitatile pe care le modifica ...bineinteles ca sunt experti in domeniu care iti pot ,,explica,,fenomenul si de ce nu..certifica.
Junior (1.4k puncte)
0 0
chiar citisem ceva f interesant legat de context..caut si postez.
0 0
sunt oricum anumite chakre care se dezvolta in timpul meditatiei spirituale,s.a.m.d...daca nu gresesc cumva in numar de 2-3...(omni)
0 0
Iti inteleg punctul de vedere dar tu chiar crezi ca pot sau vor oamenii sa accepte existenta energiilor ce traverseaza corpul ? Da apoi centrii energetici... daca acupunctura e considerata o psudostiinta(in termeni derogativi), partea cu rotile e deja basm pentru scientologi.
0 0
mare dreptate ai iahim...asa este ...greu de crezut,dar sunt persoane sensibile pe acest pamant si chiar fac parte din fenomenele mentionate de tine,...tine doar de,, generatoarele de impulsuri,, ale celor in cauza,...chiar ieri citeam despre energia macrocosmica captata si remisa ...am ramas uimit cata energie putem ,,genera,,
...