Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

4 plusuri 0 minusuri
521 vizualizari
Oare criza asta a afectat prea tare Europa si nu mai au astia timp de inventat gripe ??
Senior (6.9k puncte) in categoria Biologie
0 0
Cu siguranta.. si-au gasit alt subiect cu care sa ne adanceasca si mai mult in prostie. Dar fii fara grija  , se pot intoarce la ea (sau la vre-o alta gripa sau alti virusi care apar "spontan" in natura)   oricand doar ca sa ne speriem si sa  le consumam si mai mult produsele infecte
0 0
Sunt si alte "surprize" , nu-ti face griji, la fel de nenaturale.
Dar se gasesc alte motive de macel urmate de o imunizare "dubioasa"... nu ma indoiesc de asta :)

3 Raspunsuri

4 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Celebra gripă aviară face bine, merci, ca orice altă gripă (spaniolă, porcină etc). Adică este posibil ca tulpina (în aceeaşi configuraţie genetică sau foarte asemănătoare pentru că altfel ar fi un alt virus) să mai existe sporadic pe la diferite păsări. Epidemia se declanşează în momentul în care virusul are capacitatea de a se înmulţi, respectiv dacă găseşte organisme vulnerabile (care nu au anticorpi) disponibile într-un interval de timp suficient pentru replicare progresivă. Trebuie menţionat că deocamdată gazdele principale ale virusului (păsările sălbatice) deţin în masă anticorpii necesari pentru a bloca virusul, deoarece doar păsările ce au supravieţuit bolii trăiesc, iar acestea au căpătat imunitate. Probabil peste câţiva ani păsările tinere să nu mai aibă această imunitate şi să se declanşeze un alt val de gripă. Problema apare când gripa se propagă în generaţii neimunizate care sunt aglomerate (stoluri de păsări migratoare, ferme avicole) şi în care boala se transmite uşor datorită proximităţii organismelor ce pot fi infectate.

Pericolul pentru oameni se datora faptului că această gripă avea un factor de mortalitate foarte mare pentru oameni (undeva la 50%, din doi oameni bolnavi unul murea) deşi factorul de infecţionalitate era relativ mic (virusul se transmite greu de la pasărea bolnavă la om).
Junior (1.3k puncte)
0 0
La raspunsul asta as mai adauga doar ca pasarile si in general animalele din fermele zootehnice sunt imbuibate inca din stare embrionara cu antibiotice si medicamente care sa le mentina un sistem imunitar cat de cat ok, insa care clacheaza imediat ce apare ceva nou. Efectul antibioticelor luate intensiv cred ca-l cunoasteti, iar in cazul animalelor destinate sacrificarii si consumului uman, acel efect se propaga inclusiv la oameni, adica cantitatea aceea mare de antibiotice ajunge pana la urma in noi. O pasare domestica de curte, crescuta efectiv in curte si nu in crescatorie, este mult mai putin afectata de acest proces de imunizare artificiala (unele furaje concentrate contin totusi acele medicamente) si deci sunt mult mai sanatos de consumat de catre oameni.
Iar legat de virusii astia celebrii, un sfert (poate mai putin) e problema reala, restul e publicitate cu scopuri intunecate rau de tot. In majoritatea tarilor unde au fost "probleme" au fost macelarite la propriu marea majoritate a efectivelor de pasari, ca apoi populatia sa importe acea carne de la... cine trebuie!
0 0
Atenţie, gripa aviară se datorează unui virus, deci antibioticele sunt ineficiente, chiar contraindicate. Eventual complicaţiile bacteriologice să solicite antibiotice. Împotriva virusurilor se lucrează îndeosebi cu vaccinuri. Este o modalitate eficientă de imunizare. Problema antibioticelor peste virusuri declanşează mutaţii ale acestora şi apariţia unor noi boli. "Jocul" cu microorganismele este pe muchie de cuţit, dar absolut necesar.
2 plusuri 0 minusuri
Nu există subiect pentru care să nu există câteva alternative, ale conspiraţiei.

"Aştia" de care vorbeşti nu prea există. Tu, dacă ai printre "ăştia" ai face aşa ceva? Ai avea curajul? Nu mai spun de nebunia, că asta e implicită. Ai avea curajul să infestezi lumea cu un virus? De unde ştii care sunt urmările? Nimeni nu poate şti cum se poate controla, dinainte, o pandemie.

Ciprian, pe bune, nu eşti ca Iahim. Cu toate reacţiile tale "alergice" la unele dintre mesajele mele, te consider unul dintre cei cerebrali de pe aici.
Senior (11.9k puncte)
0 0
Vezi aici e problema . Te pui in locul lor. Desigur ca nu ai face asa ceva , eu nu as face asa ceva si sunt convins nimeni de pe acest site indiferent de cum gandeste si ce credinte are nu ar face asa ceva pentru ca avem constiinta , nu vrem sa ne omoram semenii.
 Dar gandeste-te ca aceiasi oameni fac razboaiele  ( un termen mai potrivit ar fi genocid)  in care  se ucid foarte multi oameni ( marea majoritate fiind nevinovati)  ,  gandeste-te ca suntem in sec XXI , am mers pe luna ,  avem o tehnologie fantastica si totusi exista oameni care mor de foame /sete/ diverse boli . Daca iei in considerare aceste lucruri , nu mai e  atat de greu de crezut ca aceasta "elita" care conduce lumea  mai  lasa  in plus si un virus pe aici si pe colo doar ca sa mai scape de cativa si sa ne faca  ceva mai dependenti de produsele lor. Si partea cea mai  "frumoasa" este ca o fac cu atata pricepere  incat exista persoane care nu ca nu stiu , dar sunt convinsi ca asa ceva nu se poate . Apreciez sistemul pentru asta
0 0
Deci tu crezi că aşa este? Că cei care conduc lumea (care-s ăştia, că sunt despre mulţi se spune?) lansează din când în când câte un virus? Iar eu, pt că ei o fac cu mare pricepere, nu mă prind? Iar tu te prinzi? Dar tu cum te-ai prins? Care-s dovezile tale?
0 0
Dovezile sunt peste tot trebuie doar sa vrei  sa te uiti. Cum m-am prins?   m-am educat singur. Nu m-a dus nimeni de manuta sa imi arate  . As putea eu sa vin cu argumente dar   daca tu nu vrei sa te trezesti  tot efortul meu e in zadar .Cand ai sa vrei sa te trezesti  ai sa te educi singur , fara sa ceri de la altii sa o faca pentru tine
1 plus 0 minusuri
Visusii sunt foarte vechi pe pamant, probabil cu mult inaintea dinozaurilor, anormal ar fi sa dispara. Gripa si ciuma au existat cu mult inaintea industriei farmaceutice,  probabil ar fi dificil sa existe asfel de conspiratii, exista destule tari care politic urasc guvernele occidentale, au servicii secrete competente, incantat Iranul, Cuba sau Venezuela a dori sa descopere aceste conspiratii, le-ar da enorm de multa munitie ideologica. Moral si-ar putea apara opozita fatisa.

Probabil cei care imbratiseaza asfel de teorii, au o anumita forma de gandire, asteapta ca un credincios argumente ca sa-i intareasca convingerile anterioare, si nu in ultimul rand au cunostinte modeste despre felul in care functioneaza lumea.
Experimentat (3.3k puncte)
...