Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
331 vizualizari

Sa presupunem ca in cativa ani am intra in contact cu fiinte extraterestre pasnice, relativ asemanatoare noua ca si fizic (adica nu ar avea 3m inaltime, 10 picioare etc) care nu ar refuza invitatia noastra a pamantenilor de a mai zabovi pe aici.

Cum ar fi?

De exemplu: Cum ar reactiona oamenii (i-ar considera ingeri sau demoni?), Biserica (i-ar considera lucrarea lui Dumnezeu sau nu?)

Cum am rezolva probleme ca zona de pe pamant unde ar locui, cu ce ar trai (ar munci ca sa aibe bani, etc).

Update: Propun abordarea intrebarii intr-un sens mai pozitiv. Daca ar fi mai evoluati tehnologic, poate ar fi mai evoluati si ca ratiune, mod de actiune si nu ar actiona ca europenii cand au descoperit America. Esenta intrebarii se refera la ce urmeaza efectiv unui contact cu extraterestrii. Varianta buna. Cum s-ar integra? 
Pentru ca altfel, intrebam in cate moduri poate fi distrusa omenirea de catre civilizatii extraterestre.

Junior (1.5k puncte) in categoria Psihologie - Filozofie
0 0
I-ar considera zei si i-ar lasa sa ne conduca...
Pasnici zici? Atunci ar fi "treaba" guvernului mondial si noi n-am afla in viata noastra de asa ceva. Desi tehnologia lor ar putea aparea pe piata dupa ceva vreme...la un pret "avantajos" desigur :)

3 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
Practic ne inviţi să scriem o nuvelă SF :).

Dacă o civilizaţie va fi net superioară tehnologic celeilalte (şi, de vreme ce ei au ajuns pe Terra, e de presupus că ei sunt superiori), probabil că vom încerca să convieţuim cu ei, de frică. Dacă nu sunt agresivi, cu atât mai bine. Dacă, printr-o minune, le suntem superiori, îi vom distruge cumva, inventând vreun motiv pentru asta.

Biserica va avea diverse opinii. Biserica s-a descurcat mereu inventând realităţi. Unii vor zice că şi ei sunt lucrarea lui D-zeu, deci e ok. Alţii vor spune că sunt trimişi pentru a-i pedepsi pe păcătoşi. Prin urmare, vor deveni informatori nu la securitate, ci la Serviciul de securitate extraterestru.

Să sperăm că nu vor avea nevoi să mănânce de-ale noastre. Dacă da, e naşpa. Poate vor ei să lucreze pământul din Bărăgan...
Senior (11.9k puncte)
4 plusuri 1 minus
Coabitarea noastra cu extraterestrii ar fi asemanatoare cu coabitarea  porcilor si a vacilor cu noi.
Experimentat (3.3k puncte)
3 plusuri 1 minus
nu cred ca se poate coabita.

Daca stam sa privim din punctul nostru de vedere cum ne comportam cu celelalte specii de pe planeta, suntem foarte invazivi. Chiar daca sunt rudele noastre si impartim acelasi ADN, nu tinem cont sub nicio forma de nevoile lor cand vrem sa exploatam un teritoriu sau o apa.

Un exemplu de scenariu. Daca vrei sa defrisezi 100ha de padure pt a face un lac de acumulare, nu te apuci sa elimini speciile de animale intentionat. Daca acestea devin agresive atunci iei masuri si impotriva lor.

Asa si extraterestrii, daca vor veni sa ia ceva asta nu inseamna ca ne-ar ataca pe noi. Dar noi daca devenim bagareti si agresivi fata de ei, ne vor elimina ca pe nishte insecte.

SI inca ceva sa nu credeti ca in fiilmele hoolywoodiene, ca putem inlatura civilizatii extraterestre cu prastiile din dotare ca e chiar de ras.
Senior (6.9k puncte)
...