Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
1.5k vizualizari
Exista nenumarate materiale pe net asupra subiectului. Intentia intrebarii este de a prilejui adancirea intelegerii actiunii la distanta in mecanica cuantica, in mod particular a inseparabilitatii cuantice.Acest fenomen este tratat  de multe ori intr-o paradigma mai degraba folclorica decat stiintifica sau  in termenii unei mistici sui generis, de tip "modern" , ori intr-o cheie senzationalista care sterge granitele obiective dintre stiinta si sciene fiction.
Senior (6.6k puncte) in categoria Fizica

2 Raspunsuri

1 plus 1 minus
Daca lovim un clopot de biserica, iar  la o anumita distanta de el se afla un alt clopot de aceiasi marime si rezonanta, acest clopot  va vibra  si el.  E, putem spune ca cele doua clopote sint in inseparabilitate cuantica. Noi nestiind ca intre cele doua clopote exista un mediu prin care unul actioneaza asupra celuilalt.
Experimentat (3.3k puncte)
0 0
De ce nu se ia in calcul varianta ca informatia ar fi trimisa celui de-al doilea clopot la o viteza superioara vitezei luminii, dar pe care, poate, stiinta nu o poate detecta? In afara de faptul ca ar rasturna multe teorii bazate pe "c=viteza maxima", ce alte argumente ar fi contra acestei variante?
0 0
Ai numai clopote in cap, cu atata ramai dupa ce pleci de la biserica ?
0 0
Nu frecventez biserici.
0 0
Deci nici macar atat.
0 0
Domniile voastre... in biserici gasiti stiinta si ratiunea?
1 plus 0 minusuri
Discutia trebuie sa plece de la o baza comuna, altfel ajungem la clopotele lui Nelu. Ai citi macar pagina din wikipedia, ai citit articolul original in care se prezinta paradoxul EPR ?
0 0
Doua adrese utile pentru configurarea unei baze comune si evitarea clopotelor:http://en.wikipedia.org/wiki/Einstein-Podolsky-Rosen_paradox si http://en.wikipedia.org/wiki/Action_at_a_distance_(physics).
0 0
Paradoxul EPR este un exemplu, o situatie in care oamenii de stiinta sau incurcat in stiinta. Ba e separabilitate, ba nu e.  Cum s-ar zice:" lucrul dracului in casa popii" Ce inseamna: snobism?
...