Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
599 vizualizari
Care este mecanismul lor de funcţionare?
(25 puncte) in categoria Corpul uman

2 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri

Diureticele sunt substante care cresc eliminarea de urina (apa si sare).

Unele elimina predominant apa, marind volumul urinei si provocand o diureza apoasa.

Altele elimina o urina bogata in sare, numite din aceasta cauza saluretice, folosite pentru eliminarea excesului de sare si apa.

Exista mai multe tipuri de diuretice, care actioneaza fiecare asupra unui segment al nefronului (unitatea functionala a rinichiului). Mecanismul de actiune generala a diureticelor consta in favorizarea eliminarii ionilor din plasma sangvina (mai ales a sodiului si clorului), provocand un fenomen de osmoza care antreneaza in urina apa plasmei sangvine. 

 

Novice (202 puncte)
0 plusuri 0 minusuri
Diureticele sunt medicamentele care cresc excretia urinara in organism, Exista trei tipuri de diuretice, ce actioneaza fiecare asupra unui segment al nefonului (unitatea functionala a rinichiului).

 Mecanismul de actiune generala a diureticelor consta in favorizarea eliminarii inonilor din plasma sanguina (mai ales a sodiului si a clorului), provocand un fenomen de osmoza care antreneaza lichidul urinar in plasma sanguina.

 Principalele indicatii ale diureticelor sunt - hipertensiunea arteriala si edemele consecutive unei suficiente cardiace, unei boli renale sau unei ciroze hepatice.

  PS- Utilizarea medicamentelor diuretice in regimurile de slabire, nu au o eficienta reala. Medicatia provoaca o pierdere de apa uneori nefasta, dar nicio pierdere de garsime.
Junior (1.4k puncte)
...