Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 6 minusuri
538 vizualizari
votul meu conteaza la fel de mult(are aceeasi pondere sau greutate) cu voturile celorlalti oameni.

in acest sistem avem toti aceeasi putere de decizie. indiferent de cat ai invatat, de cat ai inteles din viata, indiferent de sex, de mediul in care ai crescut - parerea ta echivaleaza cu 1/nr de votanti. daca sunt 10 milioane de voturi, greutatea votului tau este de 10 la puterea -6, cat un micron, adica e invizibil si insesizabil.

din punctul meu de vedere, ar trebui acordată o pondere pentru votul fiecarui individ.

voturile celor cu studii inalte sa conteze mai mult, la fel si voturile barbatilor sa conteze mai mult(asta pentru cine intelege, nu intru in detalii), deasemenea sa conteze si mediul in care ai trait - urban/rural si cantitatea de cultura existenta in mediul in care ai crescut, şi nivelul social deoarece un om sărac este dispus sa accepte sa voteze pe găleţi -- şi alte criterii...

şi se face o medie ponderată intre aceste criterii. astfel ponderea votului omului sarac ar trebui sa scada daca luam in considerare nivelul social dar poate creşte daca acesta are studii
Junior (1.1k puncte) in categoria Diverse
0 0
Pentru cine nu intelege chestia cu voturile barbatilor care ar trebui sa conteze mai mult, poate te explici.
0 0
in primul rand facultatile nu mai au nicio valoare in ziua de azi, oricine poate sa faca o facultate doar prin simpla taxa a unei sume modice anuala, iar dupa 3 ani sa se duca sa-si ia diploma, acesta nestiind nici macar ce facultate a facut.

Este adevarat ca sunt oameni destul de creduli si foarte usor de manipulat in general cei saraci la punga si bogati cu sufletul, dar sunt si oameni cu mentalitati ca a ta care dupa parerea mea nu am merita drept de vot.  Gandirea ta misogina ma sperie.

Eu unul nu a votat si nu o sa votez niciodata. Cand am fost la votare am pus mereu vot dublu, pt anulare.

4 Raspunsuri

3 plusuri 2 minusuri
Ii ceri prea mult ;) E de pe alta planeta, s-a nascut un pic cam tarziu pentru ce vrea el aci.
Novice (109 puncte)
8 plusuri 1 minus

   Vrei sa spui ca votul unui misogin obscur, pedant,  cocalarizat prin orasenizare, cu o pseudofacultate inceputa si terminata cu spaga si cu un statut social fals, aparent ridicat (bemveu de BG, tenisi naic, tricou dege, lant), trebuie sa conteze mai mult decat "votul omului sarac" (am citat din tine), harnic, de la tara,onest, cu o buna crestere si educatie,  care construieste cu greu o casa si isi munceste cinstit pamantul? 

   Daca sistemul propus de tine se adopta, ce pondere de voturi crezi ca vei avea tu?  La ce sistem de  valori consideri ca se va raporta ponderea ta de voturi? 

 

preluat: www.lasonsangecaestiprafsipulbere.ro

Junior (394 puncte)
0 0
capul tau e plin de prejudecati
0 0
Iti pare ca am pus eu intrebarea cu ponderea voturilor?
Am facut eu discriminari sau tu?
Nu intelegi antiteza din fraza?
Du-te  la un DEX si vezi ce inseamna prejudecata.
Dupa aceea citeste-ti postul.
Si scrie si tu cu litera mare la inceput de propozitie sa nu pari analfabet.
5 plusuri 0 minusuri
Păi sigur că nu ai dreptate. Egalitatea votului înseamnă, în principiu, că majoritatea hotărăşte cine va conduce ţara. Iar majoritatea trebuie să hotărască. Că tu crezi că majoritatea nu ştie ce să aleagă e nerelevant şi nu are suport ştiinţific ori istoric.

Conducerea unei ţări se face pentru popor. Dacă ignori poporul ori faci o parte din acesta nerelevantă, atunci nu se mai numeşte democraţie (în sens modern).

Nu văd nicio justificare raţională pentru a valoriza diferenţiat voturile cetăţenilor, funcţie de studii ori sex. Dacă ai tu argumente, te rog să ni le spui.

Faptul că ai o facultate nu înseamnă că ştii să votezi mai bine. Războaiele astăzi se planifică şi menţin de către intelectuali, te asigur. Criza economică a fost generată de intelectuali şi tot intelectuali ar fi trebuit să elimine cauzele acesteia şi nu au făcut-o. Nu înfierez intelectualii, mai ales că m-aş considera şi pe mine, cu umilinţă, printre ei, dar în chestiuni de vot, să susţii o că ar trebui să aibă o importanţă diferită la vot mi se pare o enormitate.
Senior (11.9k puncte)
0 0
da ? esti sigur de ce zici ? ia mai gandeste-te !

daca s-ar fi folosit sistemul propus de mine, te asigur ca Basescu n-ar fi castigat nici un fel de alegeri. cum poti sa votezi un bădăran ? cine l-a votat pe omul ăsta, ce fel de oameni ?

eu ii ignor pe cei ignoranţi.  am spus sa se ia mai multe criterii printre care si nivelul de cunostinte. asta nu trebuie sa insemne neaparat facultate. se pot imagina unele teste prin care sa se evalueze cunostintele unui individ..

oricum, sistemul acesta e unul utopic dupa cum se poate vedea si din raspunsurile de aici.

se apropie alegerile. o sa vedem iar acelasi scenariu cu oferit găleţi, bere, mâncare... un astfel de sistem ar elimina astfel de practici pentru ca cei săraci ar avea o pondere f. mică a votului şi nu s-ar putea castiga prea mult de pe urma lor. dar cu sistemul actual se poate castiga de pe urma lor.
cine intelege bine, cine nu, asta e. să fiţi sanatosi(sau sa traiti bine) !
0 0
Poti avea si zece facultati, daca cel pe care il votezi tu (pentru ideile lui, pentru promisiunile lui, pentru competentele lui) te minte si dupa ce a fost votat a uitat ce a promis, esti in aceeasi galeata cu acela care a votat pentru a primi una (galeata, pentru tine).
4 plusuri 0 minusuri

Mihai, nu înţeleg de ce eşti aşa supărat că nu te unii nu suntem de acord cu tine! Ai pus o întrebare (una delicată!), iar noi răspundem ce gândim fiecare.

Nici eu nu sunt mulţumit de cum au ieşit alegerile până acum. Ca un fapt divers, nu a ieşit niciodată pe cine am ales eu :) Dar cred că faci totuşi nişte confuzii. Băsescu nu a ieşit pt că este un bădăran, ci pt că a creat iluzia că este om dintr-o bucată, că este un om de acţiune, dincolo de apucăturile lui suburbane.

Tu crezi că cine are mai multe cunoştinţe, cum zici tu, nu ar vota cu Băsescu. Îţi amintesc faptul divers că intelectualii de frunte ai ţării, aproape fără excepţie, nu doar că i-au dat votul, ci l-au susţinut făţiş în campaniile intelectuale. Să nu-mi spui că nu alde Liiceanu, Pleşu, Patapievici etc sunt intelectualii ţării, pentru că nu o să ai cu cine să-i înlocuieşti. Cunoştinţele deţinute de alegători, se pare, sunt nerelevante în stabilirea opţiunii de vot.

Oamenii votează pe găleţi şi mâncare. Se poate. Dar la bază, este vorba despre esenţa problemei: omul votează pentru cel care face ceva pentru el. Nu spun că sunt de acord cu practicile, nici pe departe, dar aşa stau lucrurile. Eu îl voi alege pe cel care va face din ţară un şantier şi va construi autostrăzi.

Senior (11.9k puncte)
...