Pentru a putea publica, trebuie să vă înregistraţi.
Contul se valideaza de admin in cel mult 24 de ore.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
1.2k vizualizari
Probabil ca multi ati auzit aceasta formulare. Ce intelegeti prin ea si ce implicatii credeti ca are in existenta a tot ce ne inconjoara?
Junior (950 puncte) in categoria Terra-Univers

1 Raspuns

2 plusuri 1 minus

Salut.

În Universul material totul vibrează. Stelele transmit unde electromagnetice variabile în timp şi spaţiu. Sunetele muzicale au aceleaşi proprietăţii ondulatorii ca lumina ce provine de la stele.De la sfera Pământului la cea a Lunii există un ton, de la sfera Lunii la cea a lui Mercur este un semiton, de la Mercur la Venus, un semiton,  de la Venus la Soare este un ton şi jumătate; de la Soare la Marte este un ton, iar câte un semiton de la Marte la Jupiter, de la Jupiter la Saturn, cât şi de la Saturn la sfera stelelor fixe. Suma acestor intervale este egală cu şase tonuri cât sunt cuprinse într-o octavă.

Dacă o coardă acustică de o anumită lungime dă nota Do, o altă coardă de jumătatea celei dintâi dă nota Do superior, adică octava superioară. O coardă acustică egală cu trei sferturi din prima dă cvarta, adică nota Fa; o coardă de trei sferturi dă cvinta, adică nota Sol. Ştiind aceste raporturi de cvartă şi cvintă, putem determina intervalul secunda, adică tonul diatonic. Planetele sunt dispuse în funcţie de viteza lor de deplasarea aparentă în jurul Pământului, astfel:

Do

Re b

Re

Fa

Sol

Sol#

La

Luna

Mercur

Venus

Soare

Marte

Jupiter

Saturn

PA.
Junior (435 puncte)
0 0
Da, astea le-am citit si eu... asteptam niste comentarii mai... personale, if you know what I mean... ;)
0 0
Eu ma gandeam sa incercam sa dezvoltam un pic ideea – cred ca simpla cautare pe net a unor raspunsuri deja fabricate nu ne ajuta atat de mult, cat ne-ar fi de folos sa punem laolalta niste informatii si sa incercam sa tragem noi insine cat mai multe concluzii (asta inseamna sa inveti sa aduni informatii si sa le prelucrezi, un proces deosebit de folositor pentru creier si activitatea prestata de el ;) ).
Sa plecam de la afirmatia ca in, in univers, totul vibreaza. Universul nu inseamna numai „alte planete/stele” etc, ci include si Pamantul. Ba, mai mult, include tot ceea ce exista pe el. Adica, si omul... De aici incepe partea interesanta...
Omul vibreaza, tot ce este viu in juru-i vibreaza, intreaga natura vibreaza... Conf. DEX, VIBRÁȚIE s.f. 1. (Fiz.) Mișcare periodică a unui corp față de o poziție de echilibru; oscilație. ♦ Sunet prelung care ia naștere la lovirea puternică a unui metal. Asadar, vibratia presupune emiterea unui sunet (indiferent daca face parte din intervalul perceptibil omului sau dispozitivelor inventate de el, ori nu). Sunetul se propaga sub forma de unde care calatoresc prin spatiu (chiar si prin cel interplanetar, nu? Ia uite cum ne legam de intrebarea „Cum se propaga sunetul in spatiul cosmic?” ;) ) – si, aici, nu pot sa nu imi amintesc de imensele antene care „vaneaza” prin spatiu tot felul de unde sonore, care le furnizeaza tot felul de informatii despre activitatea cosmica...
Sa mergem mai departe: daca totul vibreaza, inseamna ca aceasta este o modalitate de comunicare intre toate „componentele” universului, indiferent de marime, stare de agregare, varsta etc. Si iata cum ajungem sa intelegem ca omul, ca sistem, este influentat de absolut tot ceea ce se afla in jurul lui...
As mai putea dezvolta dar... astept, poate doreste cineva sa isi aduca aportul... cred ca ar fi mai interesant sa participam mai multi la discutie si sa aduca fiecare idei originale, decat sa continui doar eu... ;)
0 0
Asta se vrea raspuns serios? Ce dracu, parca era site de stiinta pe aci... "De la sfera Pământului la cea a Lunii există un ton, de la sfera Lunii la cea a lui Mercur este un semiton, de la Mercur la Venus, un semiton,  de la Venus la Soare este un ton şi jumătate; " Ce e asta? Delir mistic?
...