Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
3.3k vizualizari
Fumatul opreste cresterea in inaltime?
Junior (435 puncte) in categoria Medicina - Sanatate

1 Raspuns

3 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

Fumatul încetineşte procesul de dezvoltare al organismului (printre care şi creşterea) şi duce la îmbătrânirea lui prematură.

Nicotina provoacă dependenţă iar monoxidul de carbon îmbâcseşte sângele şi îţi sufocă celulele, oxigenul ajungând foarte greu la muşchii scheletici. Unii fumători înrăiţi au dureri de tendoane datorită slabei oxigenări ale acestora.

Arsenicul îţi provoacă cancerul de piele şi cel pulmonar.

Benzenul din ţigări poate duce la leucemie.

Cică într-o singură ţigară ar fi undeva pe la 4000 de substanţe printre care unele uşor radioactive.

Junior (904 puncte)
0 0
Fumatul încetineşte procesul de dezvoltare al organismului (printre care şi creşterea) - Suna adeveritor ... dar unde este dovada ?
0 0
Câteva rânduri mai sus am scris că monoxidul de carbon ia locul oxigenului, astfel muşchii scheletici şi implicit oasele nu mai sunt suficient oxigenate astfel ducând la o slabă dezvoltare a lor.
Mai multe detalii, desigur îţi va putea oferi un medic despre acest subiect.
Sau să înţeleg că vrei o demonstraţie în acestă privinţă? Am o cunoştinţă care s-a apucat de fumat de la vârsta de 9 ani iar acum la vârsta de peste 35 de ani este mic de statură şi slab în comparaţie cu ceilalţi membrii ai familiei lui care nu au fumat sau s-au apucat de fumat când organismul lor a ajuns la maturitate. Eu cred că asta se datotorează fumatului, din motivul enunţat mai devreme.
Sau poţi face singur experimentul. Ia un pui de cobay şi controlează-i cantitatea de oxigen. Sistematic intoxică-l cu fum de ţigară. În paralel, creşte un alt pui în condiţii normale.
Chiar aş vrea să citesc aici rezultatul cercetării tale.
Succes ;)
...