Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

4 plusuri 2 minusuri
2.5k vizualizari

Teoria este că astăzi ne hrănim mai bine decât strămoşii noştri, iar organismul a evoluat (graţie puţinătăţii mâncării în trecur şi perioadelor de foamete) pentru a stoca energie sub formă de grăsime pentru uzul ulterior. Nu a avut timp pentru a evolua să şi elimine excesul de grămime, acum, că avem mai multă mâncare la dispozţie, cel puţin prin unele ţări.

Dar unii - eu am câţiva cunoscuţi - mănâncă mai mult decât media, carne, dulciuri etc - şi cu toate acestea sunt slabi de-i ia vântul. Care-i misterul? De ce la ei funcţionează altă regulă decât la cei mai mulţi?

Senior (11.9k puncte) in categoria Corpul uman
0 0
Diferenta de metabolism... gata misterul.

3 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Este vorba de metabolism, nu toti oamenii il au la fel,  extremele considerate boli sunt: hipertiroidieni (ce care au un metabolism foarte ridicat ) sau hipotiroidieni (metabolism foarte lent). Metabolismul este controlat de glanda troida situata la baza gatului in fata,  oamenii cu un metabolism normal totusi se situeaza pe o scara de valori normala, care le permite celor cu un metabolism mai ridicat sa consume mai repede caloriile. Daca te uiti pe analizele de sange vei vedea ca mai toate se situeaza in limitele normalului intre X valoare cea mai mica si Y cea mai mare , la fel este si cu hormonii tiroidieni. Chiar si temp. corpului normala variaza intre 35-si 37,5 °C, dovada ca nu toti ardem la fel.

Oamenii cu o masa musculara mai mare tind sa arda mai repede si mai multe calorii, vezi diferenta intre barbati si femei, barbatii au mai mult tesut muscular (adica un motor mai mare) la nevoie pot dezvolta multa forta deci pot arde mai mult.
Experimentat (3.3k puncte)
1 plus 1 minus
Salut Quark.

E posibil ca aceste persoane despre care vorbesti sa aiba arderi de calorii peste media majoritatii.Organismul lor arde caloriile mult mai repede decat la o persoana normala.Doar asa cred ca se explica faptul ca desi mananca mult nu se ingrasa.pa
Junior (435 puncte)
0 0
Ok. Şi de ce corpul lor arde mai repede caloriile? Şi ce înseamnă că arde mai repede caloriile?
0 0
Pentru ca fiecare e unic...
0 plusuri 0 minusuri
Salut, Quark!

Nu cunosc misterul, sunt unul dintre ei, slab deși sunt destul de relaxat, nu depun efort prea mult, mănânc orice și oricând fără probleme mari însă nu pot să mănânc prea mult odată. Probabil că organismul meu știe el mai bine că în zilele astea nu mai e cazul să depună nimic, deși sincer nu mi-ar strica. Astfel, dintr-un motiv sau altul (hiperactivitate tiroidiană sau suprarenală sau altele) ,,arderile'' sau consumul de calorii este ridicat.
Junior (994 puncte)
...