Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

5 plusuri 0 minusuri
3.8k vizualizari
Junior (575 puncte) in categoria Tehnologie

3 Raspunsuri

3 plusuri 3 minusuri

 

teoretic se poate dar nu e rentabil deloc. in primul rand 10 becuri de 100w consuma 1000w si nu o sa-ti dea nici macar 10% din caldura care  emana o rezistenta folosita la un calorifer tot de 1000w.
In al doilea rand vor trebui inlocuite dupa orele de functionare !
Senior (6.9k puncte)
0 1
Care este mai greu, un kilogram de fulgi sau unul de fier?
1000W sunt 1000W, indiferent de sursa de căldură.
0 0
Ce răspuns nostim! Deci becurile cu o putere totală de 1000 W nu dau nici 10% din căldura unui calorifer de 1000 W. Restul de peste 90% oare unde s-o fi ducînd?

Te pomenești că s-o fi înmagazinînd undeva! Sau se teleportează într-o altă dimensiune. Sau dispare pur și simplu. Paf!...
0 0
***. E ca si cum ati compara un tren de 100cp care nici macar nu s-ar urni de pe loc cu o masina de 100cp.
E si normal ca un calorifer cu ulei care are o rezistenta de 1000w sa dea caldura in camera, decat sa ai un candelabru cu 10 becuri de 100w.

PS. Deci doua consumatoare care consuma la fel, nu trebuie sa dea aceeasi caldura. Daca  ai avea 50 de becuri de 20w economice care nu se incalzesc deloc, in cazul vostru ar da aceasi caldura ???

E ca si cum ai compara cu un server de calculatoare care consuma 1000w. In principiul vostru un server de 1000w da aceeasi caldura cu un calorifer de 1000w.
***.
0 1
Un calorifer electric cu ulei de 1000 W și un radiator compus din becuri cu puterea consumată totală de 1000 W dau aceeași căldură (neglijînd lumina care iese pe fereastră). Aceeași căldură o generează și un server de 1000 W, dacă ăsta e consumul lui constant.

Analogia cu trenul și mașina nu merge. Și caloriferul și radiatorul cu becuri au de încălzit aceeași încăpere. Altfel comparăm mere cu elicoptere.

Atenție la becurile economice, că astea pot avea trecute pe ele două puteri: cea consumată efectiv și cea de echivalare luminoasă cu becurile cu incandescență, ca să știe lumea ce strălucire are becul economic. Dar dacă cele 50 de becuri consumă pe bune 20 W atunci și ele încălzesc camera tot ca un calorifer de 1000 W, mai puțin lumina care nu se absoarbe în cameră. Nu e adevărat că becurile economice nu se încălzesc deloc. Puneți degetul. Dar cu atenție, că frige.

Ca regulă generală, două consumatoare din cele care transformă toată energia consumată în căldură, dacă au aceeași putere electrică, dau aceeași căldură: dQ/dt = P. E valabil pentru orice: imprimante, televizoare, amplificatoare, calculatoare, frigidere, aspiratoare etc.

În cazul nostru becurile cu incandescență transformă circa 90% din energia electrică direct în căldură în corpul becului, iar restul de 10% devine radiație (majoritatea în infraroșu). Radiația asta se împrăștie în cameră și după cîteva reflexii se absoarbe în obiectele din cameră, mai puțin o mică parte care iese pe fereastră (foarte mică parte dacă ai închis jaluzele sau draperia). Ca urmare practic 100% din electricitatea consumată de bec devine căldură transferată camerei. Că se transferă altor părți din cameră decît la încălzirea cu caloriferul, asta e altă treabă.

Îmi place că ne-ați raportat pe mine și pe Marian Mărchidanu, ca și cum am fi înjurat sau amenințat pe cineva, dar dumneavoastră vă permiteți să ne jigniți cu „***”. Ceva nu e în regulă.
1 0
din ce am citit eu la tine tu spui ca ca orice consumator de 1000w transforma energia electrica in energie termica in aceasi masura.
Te inseli amarnic !
Apoi spui ca becurile economice frig ! ***. Ele doar se incalzesc usor.

Apoi spui ca doar consumatoarele care transforma toata energia electrica in energie termica  au aceasi putere. O fi adevarat, dar in niciun caz un tv, un calc, un frigider aspirator, transforma in aceasi masura energia electrica in caldura (chiar daca ar avea aceasi putere)
0 0
Am spus altceva: că orice consumator de 1000 W care transformă integral energia electrică în căldură generează aceeași cantitate de căldură. Și anume 1000 J în fiecare secundă. Este elementar.

Bine, dacă becurile dumneavoastră economice se încălzesc doar ușor, puneți degetul pe ele și țineți-l acolo 1 minut. Eu am becuri economice în toată casa, de ani de zile, și știu ce spun. Se înfierbîntă mai puțin decît cele cu incandescență, dar se înfierbîntă.

La treaba cu televizorul și aspiratorul v-ați exprimat așa de confuz că nu se înțelege mare lucru, nici măcar în partea unde cică repetați afirmațiile mele.

Nu mi-ați răspuns la o întrebare mai veche. Dacă spuneți că becurile cu totalul de 1000 W nu dau nici 10% din căldura unui calorifer de 1000 W, ce se întîmplă cu restul de peste 90%?

Vă retrageți jignirea cu „***”?
0 0
Ciprian Coonstantin, întrebarea era foarte clară şi se referea la "becurile cu incandescenţă". Becurile "economice", deşi au un randament mai bun în transformarea energiei electrice în energie luminoasă, la un consum de 1000 W au drept rezultat încălzirea incintei tot cu 1000 W, dacă lumina nu este reflectată prin ferestre.

Singura posibilitate ca energia electrică să nu fie convertită total în energie termică este ca ea să se răspîndească în mediu sub formă de energie magnetică sau unde radio. Desigur, acestea vor fi absorbite de pereţii incintei dacă sunt metalici ori din beton armat şi devin tot căldură. Aşadar, orice consumator electric care nu emite câmpuri magnetice sau radiaţii în spectre ce nu pot fi absorbite de pereţii încăperii, dau în final exact la fel de multă căldură cu energia electrică consumată, fie ele frigidere, aspiratoare, maşini de călcat, calculatoare sau televizoare.

Posibila eroare de percepţie a "randamentului" termic redus ale becurilor "economice" poate proveni de la inscripţia ce apare pe ambalaje de tipul: consum 24 W, echivalent unui bec incandescent de 100W. Această reclamă nu indică decât un echivalent de luminanţă.
Desigur, pentru a avea un consum energetic de 1000W putem folosi 10 becuri cu filament incandescent de 100W sau 41,(6) becuri economice de 24W, singura diferenţă fiind că vom obţine în al doilea caz de 4,1(6) ori mai multă lumină iniţială, care întro încăpere fără ferestre va fi absorbită depereţi şi va deveni exact 1000 W căldură.

Sper să nu mai fii supărat pentru ironia din primul comentariu dar răspunsul tău este sub nivelul scientia.ro
0 0
domnilor imi place polemica iscata de mine
  eu ma incalzesc cu o soba cu 9 becuri
 in care pot modifica prin intreupator dublu  la 600 sau 300 deci 9 becuri in functionare in timp de o 1 ora am caldura suficienta
  pot sa fie si 600 si 300 watti
 de 5 ani folosesc aceasta sursa de caldura

e mai eficient de cat un calorifer cu ulei de 2700
 sau 2100
 ma credeti sau nu
dar ceace va spun e pura ideie a mea
 da 90 la suta emana caldura
si 10 lumina
 un bec de 100 sau 75  sau 60 sau 40
 sursa electrica e legata in paralel  si cu un termoregulator
care opreste sursa de curent la intervale de  5   10 15 minute
 deci nu consuma 900 ci numai 450 de watii
 de la muihai miron citire
0 0
Asa este, e o sursa de incalzire rentabila avand acest termoregulator .Ai avut o idee excelenta .
0 0
DOMNULE 50 DE BECURI X20 WATI IMPRASTIATE PRIN CASA  E O SURSA DE CALDURA PERFECTA
 DA
AI PUS MANA PE UN BEC DE 15 WATI/
 IA INCEARCA
  ASEZATE LA DUUSMEA DE ALUNGUL PERETILOR VA DA O AMBINTA PLACUTA
EXACT CA SI TERMELE ROMANE  PUSE SUB DUSUMEA
 MAI ANALIZATI   SI IMI VE-TI DA DREPTATE
1 plus 0 minusuri
Salut.

Bineinteles ca se poate dar ar fi nerentabile(ar consuma foarte multa energie) si FOARTE MARI(VOLUMINOASE)fata de un radiator obisnuit ca sa dea acelasi randament.De cat de multe becuri ar fi nevoie ca sa degaje aceiasi cantitate de caldura ca si un radiator obisnuit???pa
Junior (435 puncte)
0 0
Ar consuma mai multă energie decît un calorifer electric de aceeași putere?...
0 0
CATRE THEBEST---9 BECURI DE 100 ---75   60   INCHISE INTRO CUTIE
 DA SUFICIENTA CALDURA SA POTI SI USCA HAINE   SA POTI TINE MANCAREA CALDA
  DA EU AM ASA CEVA DE CIRCA 8 ANI
 NU MAI UTILIZEZ TERMOFICAREA
POTI COMPARA UN CONSUM DE 2700 VATTI CU 900 WATII
 ??/
INTRO ORA?
IN PRMELE 2
5 MINUTE NU POTI PUNE MANA PE RADIATORUL MEU
2 plusuri 1 minus
Da. De fapt există şi se folosesc cu succes în creşterea păsărilor şi în special în microfermele de prepeliţe. Deasemenea se mai folosesc şi ca sursă de încălzire pentru acvariile "de birou". O a treia utilizare este în instituţiile şi băncile din zonele temperate calde, cu ierni blânde unde nu este justificată intalarea surselor de încălzire clasice (centrale termice şi radiatoare).

Avantajul acestor tipuri de radiatoare este că sunt uşor de improvizat şi furnizează lumină şi căldură asemănătoare soarelui.

Dezavantajul acestor surse apare la necesarul mare de căldură, cînd luminozitatea sporită poate fi dăunătoare vederii şi atunci se preferă filamente care să emită radiaţia în spectrul termic. Aceste panouri radiante sunt folosite în special în halele industriale, care au uşi mari deschise fracvent, iar încălzirea totală a aerului din încăpere este nerentabilă şi este de preferat încălzirea numai a suprafeţelor de lucru.

La scară mai mică cunoaştem reşourile inprovizate dintro sîrmă încolăcita ca un arc şi plasată pe o placă de BCA.

Randamentul acestor radiatoare este foarte mare, 98% din energiea electrică fiind convetită în căldură, iar restul de 2% fiind lumină care în mare parte este absorbită la rîndul ei de suprafeţe şi devine tot căldură.

Totuşi, la scară mare sunt preferate centralele termice pe gaze, păcură, cărbuni sau lemne, deoarece energia electrică este de trei ori mai scumpă ea fiind obţinută în principal tot din aceste materiale în centralele electro-termice. Sursele de energie alternatică: eoliană, hidro sau solară fiind relativ reduse, impactul lor asupre preţului energiei electrice în romania nu este semnificativ.
Junior (941 puncte)
0 0
Nu ştiu cine a dat votul negativ dar sper să argumenteze.
0 1
emisia de caldura se radiaza rapid in cc 5 minute   dar la un radiator cu ulei sau apa dureaza ft mult sa se incalzeasca el insusi
 ori la mine se incalzeste in primul minut de funcionare   nu poti pune mana [pe el
deci  mentin polemica
in tensiune maxima
si cu o mare placere
 si satisfactie
0 0
utie paralepipedica de 300x600x900 mm
si pe baza se bune pe socluri de patroane de siguranta 9 becuri la alegere
 legate in paralel
 si un intreruptor dublu cale
  legat de un termoregulator de la fierul de calcat
si asa ceva e un ansamblu confectionat artizanal
 ma incalzeste de 7 ani  functioneaza si la 300 si la 600 si la 900

 functioneazza perfect
0 0
cand este cuplat termoregulatorul  consuma doar 50 la% din 900 sau 600
0 0
ii raspund lui dn ciprian  --un bec costa 1 leu   dar o rezistenta cat costa?
era sa mor cu un bec de 100  sa ia foc
 da/
?
mentenanta  100 %  fezabilitate100% protectie 100%
 calddura  98 din 100%
 ce mai vreti  rentabilitate120 %
 ce mai vreti
?
un radiator de 2700 se compara cu 900 maxim
dar caldura data de ultimul e mai rapida
la cel din urma  in 5 minute da caldura  dar celalalt dureaza pana se incalzeste uleiul
 acum dami argumente contra  sa te vad daca poti
0 0
Într-adevăr, soluţiile de încălzire prin radiaţie au avantajul că emit căldura încă din primul minut de folosire, spre deosebire de soluţiile prin convecţie (radiatoare cu ulei, sau clasicele calorifere cu apă caldă) care au o inerţie destul de mare, atât la încălzire cât şi la răcire.
0 0
domnule marian  va felicit ca ma sprijiniti
 as vrea sa veniti la mine sa va arat practic   eu ma incalzesdc in acest mod
 de 8 ani
 da
mihai miron
  alias MGM
0 0
Poti pune si niste poze cu aceasta soba pe becuri? Sunt tentat sa imi fac si eu una...

Cat de mare este camera pe care o incalzesti cu ea? Este izolata? Ce temperatura medie ai in camera?
...