Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

4 plusuri 0 minusuri
1.3k vizualizari
De ce trebuie ca sabia lui Stefan cel Mare sa stea la Istambul?

De ce nu cerem inapoi Closca cu puii de aur ca este a noastra si nu a Rusilor?
Junior (435 puncte) in categoria Istorie
0 0
Pentru ca statul roman e o gluma fata de ce a fost poporul nostru...
Noi facem parte din marea aia de sclavi de unde se scot resursele pe bani putini iar oamenii figureaza ca forta de munca nu ca indivizi...

3 Raspunsuri

3 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Sa "cerem" noi Rusiei ???

De fapt cred ca s-a cerut candva si probabil rusii au zambit sau chiar au ras de s-au prapadit.

Rusia e una dintre cele mai mari puteri ale lumii si e la o aruncatura de bat de noi. Asa ca mai bine ne-am purta frumos cu ei si am incerca sa facem schimburi comerciale, sa ne deschidem piata pentru unele produse rusesti care sunt uneori mai bune decat "chinezariile" pe care le cumparam zilnic, sau decat mancarea americaneasca nesanatoasa pe care dam o gramada de bani.

Daca ne dam bine pe langa ei s-ar putea sa ne lase sa expotam la ei ce avem si noi (logan, poate niste grane ca la ei e cam stepa si nu se fac).

Nici macar UE nu indrazneste sa strice relatiile cu Rusia, pentru ca altfel Rusia se supara si ne da un sut in fund.

Ar fii suficient sa ne taie intr-o iarna gazele pe care le primim de la ei si am fii terminati ... si asta e doar un exemplu soft.

 

Nici Turcia nu e o tara oarecare. E o mare putere economica si armata, mai mare decat noi. Asa ca, daca doar cerem nu vom putea obtine nimic. Obtinem doar cand putem sa-i constrangem, cand ii avem cu ceva la mana. Momentan nu avem pe nimeni cu nimic ...
Experimentat (3.6k puncte)
0 0
"Momentan nu avem pe nimeni cu nimic ..." ne au altii...
0 0
Ohoo, ca bine zici! Dar e prea tarziu... mult prea tarziu! Cand am iesit din comunism, presedintii nostri, alaturi de clasa politica si toata natiunea, "imbatati" fiind de mirajul democratic, au afirmat: Acum ne ghidam dupa axa Londra- Washington! Mare greseala! Foarte scump ne-au costat vorbele acestea!!! Ce au zis rusii? Lasa ca atunci o sa scumpim pretul gazului! Si ghici ce? Romania plateste cel mai scump gaz din Europa, gaz primit de la rusi. De ce? Fiindca nu si-au putut tine gura unii, fiindca nu au intarit relatiile politice si economice cu Rusia si i-au intors spatele in mod arogant. Pentru ce am facut asta? Am zis lasa ca ne dam dupa americani. Noi i-am mai asteptat odata pe americani in anii '50 si n-au venit. De ce ar face-o acum? Putem sa imputam ceva Rusiei? Nu, fiindca este gazul ei si il da cu cat vrea.
0 0
Politica e de fatada, ne-am luat dupa occident pentru ca de acolo vine manipularea deci sa nu va mire. Rusii nu sunt cine stie ce putere, crede-ma ca de mult nici o tara nu mai face ce vrea, echilibrul e mai presus.
Poate doar Coreea de N si alte tari subdezvoltate se mai descurca singure dar in rest imperialism economic.
0 plusuri 0 minusuri
Tezaurul de la ruşi l-am tot cerut, fără rezultate pozitive însă. Ruşii mereu ne-au tratat ca pe un popor inamic, iar asta se vede în ultimii 100 de ani foarte bine. Pe timpul Pactului de la Varşovia ne-au marginalizat şi au încercat să ne menţină la limita subdezvoltării. Doar ambiţiile personale ale lui Gheorghiu Dej şi Ceauşescu au făcut ca România să creeze totuşi o industrie. Dar ruşii ne-au sabotat mereu ori nu ne-au ajutat atunci când au făcut-o cu celelelte stat din CAER. Revoluţia din 1989 este o operaţiune rusă, iar ceea ce a urmat - managementul unei crize provocate tot de ei. Ruşii sunt încă prezenţi în puncte cheie în economia românească şi, probabil, prin multe instituţii importante. În acest context, să ne aşteptăm să ne dea ce ne-au luat? Nu în timpul vieţii nostre...

Despre sabia lui Ştefan, nu ştiu ce să spun.
Senior (11.9k puncte)
2 plusuri 0 minusuri
Sabia ar trebui adusa. Daca vrei si tezaurul confiscat de rusi, de ce nu vrei si aurul si argintul luat de romani dupa ce au cucerit Dacia? S-au extras atunci sute de tone de aur si argint...
Junior (1.2k puncte)
0 0
Nu cred, Vlad, că e acelaşi lucru. Sigur că nu putem stabili o limită certă în timp pentru ceea ce priveşte dreptul unui stat de a-şi recupera unele lucruri, dar să te duci până la romani nu e acelaşi lucru cu a cere ce am pierdut la inceputul secolului XX.

Nu trebuie uitat totuşi, că s-a făcut totuşi o restituire parţială a tezaurului, în mai multe etape.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Tezaurul_Rom%C3%A2niei
...