Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
312 vizualizari
legata de un raspuns la: Ce a fost prima dată? Oul sau găina?
Experimentat (3.5k puncte) in categoria Biologie

2 Raspunsuri

5 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

Conform teoriei evolutioniste nu existe specii discrete, exista insa un continuu de populatii si generatii ce leaga primele vietati de orice vietati actuale. Din cauza aceasta nu exista un moment in timp in care sa spui ca individul X este ceva non-gaina pe cand puiul individului X este gaina.



Intrebarea pare sa sugereze ca a trebuit ca simultan sa existe un cocos si o gaina, ambii cu aceeasi mutatie si deci ambii din aceeasi specie, compatibili intre ei si necompatibili cu specia stramos a gainii.
 
Desigur ca un astfel de eveniment nu este necesar pentru a aparea un ou de gaina (sau de orice alta vietate). Sansele ca un astfel de eveniment sa existe sunt asa de mici, ca chiar daca s-a intamplat, oricum nu s-a intamplat tuturor speciilor existente.

Deci raspunsul pe scurt:

Sansele sunt infime. Cel mai probabil in cazul gainii evenimentul acesta nu s-a intamplat. Cel mai probabil gaina si cocosul asa cum sunt azi au trait intr-o populatie in care permanent s-au putut reproduce cu oricine din timpul lor.
Novice (140 puncte)
4 plusuri 0 minusuri
Foarte mici. Insa intrebarea si raspunsul nu sunt concludente. Gaina n-a aparut fix dintr-un ou cu toate insusirile sale. Evolutia este lenta, iar genele se transmit mai departe si doar de la un singur parinte, fara sa fie nevoie de doua specimene cu aceleasi caracteristici care sa se potriveasca exact.
Experimentat (2.6k puncte)
...