Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 1 minus
555 vizualizari
Cum descoperim la o persoana minciuna?
Junior (435 puncte) in categoria Psihologie - Filozofie
0 0
Limbajul corpului dar cel mai bine deschide-ti mintea vizuala, atunci nu mai exista secrete pentru tine :)

1 Raspuns

5 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

Nu exista o formula perfecta, dar anumite gesturi pot da piste valoroase.  In momentul in care o persoana minte poate avea o mica nervozitate cea ce se poate proiecta in voce, mimica fetei sau gesturi.

Cand o persoana povesteste ceva, discursul ii este cursiv, reproduce faptele petrecute, in momentul in care  minte, individul trebuie sa inventeze o situatie, cea ce il face brusc sa povesteasca mai lent si cu unele nehotarari , " vulpea avea o coda lunga de....(in acest moment se decide cat era coada 1m-1.5m-2m)

Deasemenea cand cineva minte sau ne spune lungimea cozii , aceste nehotarari il fac sa-si arunce privirea undeva in sus in dreapta sau stanga, in timp ce hotaraste anumite detalii fabuloase.

In momentul in care o persoana minte fata de restul discutiei minciuna poate fi spusa scazand volumul . "Gigel ai invatat lectia ?  da (un da timid). Iar privirea ii fuge in jos.  Isi trece mana prin fata gurii in timp ce raspunde.

O intrebare care deranjeaza interlocutorul,  il face sa-si frece usor un ochi, ca si cand ceva imaginar l-ar deranja, sau isi atinge urechea, ca si cand nu ar vrea sa auda intrebarea, isi incruciseaza bratele semn ca pune o bariera in plus intre el si interlocutor. Nu inseamna ca minte, dar tocmai pt. asta s-a inventat minciuna, ca sa nu spunem adevarul neplacut.

Experimentat (3.3k puncte)
...