Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 1 minus
197 vizualizari
Momentan dispune NASA si ESA de tehnologie suficienta pentru a trimite echipaj uman pe Marte?
Junior (435 puncte) in categoria Tehnologie
0 0
DA... asta nu inseamna ca sunt si interesati.
Uiti poate ca aceste agentii sunt private si au in vedere numai propriile interese.

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
O calatorie spre Marte ar inghiti bugetul NASA pe 20 ani un proiect din care nu ne alegem cu prea mult, toate proiectele de azi mult mai mici dar mai variate au mai multa valoare stiintifica. NASA dispun de tehnologie in linii mari, fireste proiectul ar fi pe lunga durata unde ar trebui sa rezolve detaliile tehnice conflictive cu un buget f. generos. In principiu se foloseste aceeiasi tehnica ca aterizarea pe luna.

Imi aduc aminte ca am auzit declaratia unor oficiali americani care au spus despre China ca are tehnologia necesara sa ajunga pe marte daca isi propun au asfel de proiect costisitor.

 

Bugetul NASA in actualitate este foarte mic in comparatie cu epoca de glorie, Programul Apolo.

Exista o idee care este venita din afara nasa care spune ca am putea reduce costurile cu 80% daca am trimite un astronaut intr-o misiune aproape sinucigasa, adica un astronaut mai batran care sa nu se mai intoarca, sa ramana pe marte si sa incerce sa supravietuiasca cat poate de mult,  la fel cum emigrau europenii cand au descoperit america. Trebuie tinut cont, ca acolo nu ai spital daca ai o mica complicatie. Societatea in ziua de azi este emotiva si nu suporta asfel de misiuni, desi s-ar gasi destui candidati sa se ofere pt. o asfel de misiune.
Experimentat (3.3k puncte)
...