Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 2 minusuri
581 vizualizari
Cu noua inventie despre care am vorbit(OCHIUL BIONIC) se va putea reda vederea si oamenilor care sunt orbi din nastere?
Junior (435 puncte) in categoria Corpul uman
0 0
Ce zici de ochii mintii ? :)

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
nu se poate pentru ca creierul lor nu s-a antrenat pentru a recunoaste formele(mai ales recunoasterea 3D). creierul are uneltele/structurile necesare(inca de la nastere) pentru a recunoaste dar trebuie si antrenat.

acelasi lucru se intampla si celor care si-au pierdut vederea in copilarie(pana in 10 ani aproximativ).la acestia(care au vazut in copilarie) creierul s-a antrenat pentru recunoastere dar dupa ce au orbit, creierul si-a pierdut abilitatea de recunoastere forme pentru ca nu s-a mai antrenat pentru asta ci pentru alte taskuri. astfel se explica de ce orbii isi dezvolta din ce in ce mai mult celelalte simturi. pentru ca creierul se antreneaza pentru acestea. si mai mult de atat, zonele din creier care se ocupau de procesare semnalelor vizuale s-au schimbat si se ocupa de procesarea semnalelor audio(de exemplu sau altceva).

vazusem un caz la tv. un om in varsta de 40 de ani, care orbise in copilarie, a fost operat si i s-a redat vederea. vedea culori, distingea intre unele obiecte dar nu avea perceptia spatiala. de exemplu cand avea o scara in faţă el nu-şi putea da seama daca scara se duce in sus sau in jos. el tot cu bastonul merge, deci nu l-a ajutat prea mult redarea vederii. la varste inaintate creierul nu mai are flexibilitatea din copilarie, e greu sa mai invete, mai ales ca structurile sunt deja formate si greu se mai pot schimba.
Junior (1.1k puncte)
...