Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
232 vizualizari
In cazul in care suntem amenintati de o coliziune cu un asteroid sau cometa am vazut la discovery ca chestia din filme cu bombele nucleare nu functioneaza.Ce optiuni avem?
Junior (435 puncte) in categoria Terra-Univers

4 Raspunsuri

3 plusuri 1 minus
 
Cel mai bun raspuns
Nu poti opri o cometa sau un asteroid si nici ideea cu explozibilul nu este foarte stralucita. Siingura optiune este de a ai devia traiectoria. In max. 20 de ani tehnologia o sa fie destul de avansata pentru ca aceasta  actiune sa fie realizabila . Practic se  implica observarea  corpului ceresc din timp , pentru a putea trimite un propulsor pe acesta , care sa-i modifice traiectoria in timp util.
Junior (565 puncte)
2 plusuri 1 minus
deocamdata nu dispunem de alte tehnologii avansate de a stopa asteroizi decat bombe nucleare.  Problema se pune in alt mod. Ca sa putem ateriza pe un astfel de asteroid ca sa-l gaurim si sa-i bagam explozibil in el pt al separa in 2 sau mai multe bucati acesta ar trebui sa fie destul de mare pt o aselenizare.  Fiind prea mare acele bombe nucleare nu cred ca l-ar afecta cu nimic.

Mai conteaza si din ce este facut acel asteroid, daca ar fi din gheata atunci am avea vreo sansa dar daca ar fi vreun minereu de fier atunci ar fi nashpa.

Tot ce pot sa spun e ca asteroizi din afara sistemului solar nu cred ca ar ajunge la noi deoarece i-ar capta jupiter ,saturn , uranus, neptun. (le-am pus in ordinea marimilor) Cei care ne pot afecta sunt cei din centura de asteroizi care se afla intre marte si jupiter
Senior (6.9k puncte)
1 plus 3 minusuri
Documentarele ne dau o impresie gresita, cred.

Cu toata tehnologia de astazi, suntem departe de a putea supraveghea ce se intampla in apropierea Pamantului. In afara de asteroizii anuntati pe la tv ca vor calatori prin apropiere, sunt multi altii care trec fara sa-i stie nimeni inainte, ci apoi dupa, dar evenimentul nu se mai transforma in stire.

Va amintesc ca anul trecut s-a descoperit un asteroid de mari dimensiuni care este fixat pe orbita Pamantului si nimeni nu avut idee. Fiind corpuri mici, deci reflectand putina lumina, este foarte greu, iar uneori imposibil de detectat.

Cat despre oprirea asteroizilor ce sa spun? Intai sa-i putem monitoriza, dupa sa ne propunem sa-i si oprim pe cei periculosi. Dar pentru un asteroid de mari dimensiuni nu cred ca se va pune vreodata problema opririi lor, avand in vedere si viteza colosala cu care se deplaseaza prin sistemul solar.
Senior (11.9k puncte)
3 plusuri 0 minusuri
Pentru a evita impactul  cu un asteroid, e necesara dezvoltarea in ritm mai rapid a tehnologiei spatiale.   Esential e depistaarea  si schimbarea traiectoriei asteroidului, din  timp. Nefiind necesara o forta mare, pentru a-l face sa rateze  tinta.
Experimentat (3.3k puncte)
...