Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

4 plusuri 0 minusuri
183 vizualizari
Se vorbeste despre iminenta unei crize alimentare la nivel mondial. Cererea de produse bio creste. Romania are un potential agricol important. In Romania aproape 50% din populatie traieste in mediul rural. Ce masuri s-ar putea lua la nivel de politici agricole pentru a converti imprejurarile mentionate mai sus intr-un atu economic pentru tara noastra?
Senior (6.6k puncte) in categoria Economie - Afaceri
0 0
Buna intrebare Puiu, musai o sa revin si eu cu un raspuns ! :)

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri
Sectorul este complex, dar imi permit sa sugerez unele solutii.

 

1.Cresterea marimii exploatarilor agricole, mareste eficienta, capitalul etc.

 

2. Accestul la informatie a cetateanului pe intelesul lui.

Ex. sa existe pe net pt. fiecare produs agricol in parte, un documentar detaliat pe mai multe capitole pe intelesul omului de rand. insotit de un doc. pdf cu date exacte de constructie, costuri, beneficii etc. si pasii necesari pt. autorizatii si adrese unde sa se adreseze in zona lui.  Posibili clienti interesati sa cumpere si sa exporte acest produs.   ex. "Cum construiesti o sera de ciuperci"  o ferma de: prepelite, curcani, iepuri, vulpi, raci,  etc.

3. Pt. fermele exotice mai putin cunoscute, dar pe care ministerul considera ca ar fi necesara o mai mare prezenta in ro. acel sector, ministerul agriculturii ar trebui sa construiasca langa capitala sau in 2-3 orase,  cate o ferma mica din fiecare, cu cazare simpla unde taranii interesati sa vina cateva zile sa munceasca voluntar sa se deprinda si sa inteleaga mai bine respectiva munca. Cu alte cuvinte dupa ce omul doreste sa investeasca intr-o ferma de fazani, vizioneaza filmele, citeste documentatia si apoi lucreaza cateva zile intr-o ferma reala.  Nu ar fi rau sa existe un nr. de tel. pt. o intreaga lista de domenii unde un specialist (veterniar, inginer agricol, zootehnist)  sa raspunda intrebarilor concrete.

Costul acestor ferme nu ar fi exagerat, pt. ca sunt unitati productive, iar o parte dintre muncitori sunt voluntari in trecere. Reamintesc ca in ro avem multe adaposturi inutile pentru cainii comunitari.
Experimentat (3.3k puncte)
...