Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

5 plusuri 1 minus
912 vizualizari
Junior (1.3k puncte) in categoria Informatii utile

2 Raspunsuri

6 plusuri 0 minusuri
Ploaia acida este determinata de reactia oxizilor nemetalici cu apa. oxizii astia cum e si dioxidul de carbon, sau dioxidul de sulf sunt emisi in atmosfera mai mult de procese naturale, eruptii vulcanice dar si industria emite o cantitate foarte mare de dioxid de carbon. Totusi ploile acide au rolul lor, imaginati-va daca sulful s-ar acumula in atmosfera.
Junior (350 puncte)
3 plusuri 0 minusuri

Salut Iahim.

Precipitatiile care au PH mai mic decat 5,6 sunt ploi acide dar asta sunt sigur ca ai stiut.Ploaia acida o determina natura(Exemplu un vulcan care erupe) sau omul(prin poluare).Procesul care duce la formarea ploii acide incepe cu arderea combustibililor fosili.Oxigenul din aer se combina cu carbon, azot, sulf si alte elemente chimice din substanta care este arsa. Noii compusi formati sunt gaze numite oxizi. Cand sulful si azotul sunt prezenti in combustibil atunci din reactia lor cu oxigenul rezulta dioxid de sulf si diferiti compusi de oxid de azot. Oxizii de azot ajung in atmosfera de la mai multe surse, primul loc fiind detinut de motoarele masinilor.

SO2 care provine de la arderea cărbunelui este oxidat în atmosferă de SO3(trioxid de sulf) care se combină cu apă în atmosferă pentru a produce acid sulfuric:SO3 (g) + H2O (l) = H2SO4 .pa

 

Junior (435 puncte)
0 0

Asta ar explica multe, daca stii sa citesti limbajul corpului.
...