Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

4 plusuri 0 minusuri
2.2k vizualizari
Adica,cum de reuseste si de ce tocmai el?
Junior (686 puncte) in categoria Fizica
0 0
Athos, il confirm pe "r3dwinged", elibereaza-te de lozinca cu "arderea", pur si simplu este vorba de niste reactii chimice exoterme - deseori violente.

Exista si alte elemente cu caracteristici asemanatoare oxigenului, numai ca el este foarte abundent in atmosfera, rezulta ca "arderile"sunt foarte comune si se petrec deseori pana la epuizarea "combustibilului" - pentru ca oxigenul este inepuizabil.

Pe o planeta cu atmosfera de hidrogen, fluor, clor, etc - "aderile" ar fi combinatii cu aceste substante.

1 Raspuns

4 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Oxigenul este un element foarte reactiv, asta inseamna ca in contact cu atomii altor elemente, atomul de oxigen are tedinta in a primi foarte usor electroni, si deci de a oxida elementul cu care a venit in contact. Un alt element chiar mai reactiv decat oxigenul e Fluorul dar nefiind atat de raspandit nu este remarcat. Poti privi arderea ca si o simpla reactie chimica care degaja energie si se poate autointretine.
Junior (350 puncte)
0 0
Ma intreb de ce se pune fluor in apa ?
0 0
unii ar spune ca e o metoda de a intoxica masele, insa fluorizarea apei are efecte pozitive de exemplu la prevenirea cariilor, bineinteles in concetratii prea mari fluorul din apa poate produce probleme grave de sanatate.
0 0
Dar se adauga in apa potabila... apa de baut nu de clatit gura.
Stiu doar ca se depune in creier...
...